Örömmel jelentjük be a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület újonnan csatlakozó tagvállalatát, a RailCert Hungary Kft.-t, amely az idei év augusztusától teljes jogú tagvállalata egyesületünknek.

A RailCert Hungary célja, hogy az országos, helyi közforgalmi és saját használatú vasutak infrastruktúráját, vasúti pályáit, energiaellátását, felsővezetékrendszerét, jelző- és biztosítóberendezéseit, valamint az azokon közlekedő járműveket érintő fejlesztéseket, beruházásokat emelje szakmai tevékenysége által, illetve mindezekhez kapcsolódó biztonsági irányítási folyamatokat felülvizsgálja. Ennek megfelelően alakította ki eljárásrendjét, független, nagy tapasztalattal rendelkező szakértői csapatát.

A RailCert Hungary Kft. azon kevés magyar vasúti tanúsítási szervezet egyike, amely az európai uniós és hazai követelményrendszernek teljes mértékben megfelelve, a kiterjedt jogszabályi háttér teljeskörű ismeretében, elismert szakértői háttérrel és magas színvonalon végzi megfelelőségértékelési tevékenységét.

A 2018-ban létrejött RailCert Hungary Kft. célja, hogy az országos, helyi közforgalmi és saját használatú vasutak infrastruktúráját, vasúti pályáit, energiaellátását, felsővezetékrendszerét, jelző- és biztosítóberendezéseit, valamint az azokon közlekedő járműveket érintő fejlesztéseket, beruházásokat emelje szakmai tevékenysége által, illetve mindezekhez kapcsolódó biztonsági irányítási folyamatokat felülvizsgálja. Ennek megfelelően alakította ki eljárásrendjét, független, nagy tapasztalattal rendelkező szakértői csapatát., nagy tapasztalattal rendelkező szakértői csapatát, technikai felszereltségét, valamint szakmai tevékenységét támogató emberi- és infrastrukturális erőforrás-gazdálkodását. A széleskörű kérelmezői és javaslattevői igények teljesítését teszi lehetővé a fentieken alapuló kiterjedt szakmai tudás, amely mint megfelelőségértékelő szervezet a kérelem fogadásától az ellenőrzésen át a tanúsítvány kiadásáig, valamint független értékelő szervezetként a kockázatkezelési eljárás kezdetétől a biztonságértékelési jelentés kiadásáig végigkíséri a folyamatot, mindezt a kompetens jogszabályoknak megfelelve, szigorú minőségirányítási alapelveket alkalmazva, területi kötöttségek nélkül az Európai Unió bármely országában.

Borítókép: Szecsődi Balázs

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT