Budapest, 2022. 10. 27. – Magyar Vasút

A lépés új együttműködési lehetőségeket teremt, megerősíti és magasabb szintre emeli a felek közötti kapcsolatokat.

hirdetés

A megállapodást a kormány részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungary Zrt. vezérigazgatója írták alá (képünkön), Henri Poupart-Lafarge, az Alstom-csoport vezérigazgatója jelenlétében. A megállapodás megerősíti a Magyarországon évtizedek óta jelen lévő Alstom elkötelezettségét a magyar gazdaság teljesítményének fokozásában és nemzetközi versenyképességének növelésében. A felek a jövőben várhatóan még szorosabbra fűzik együttműködésüket a közlekedési iparág fejlesztésében, az Alstom innovatív, világszínvonalú megoldásainak, technológiai újításainak támogatásában és felhasználásában, a magyarországi termékskála és gyártókapacitás bővítésében, új, stabil munkahelyek létrehozásában, valamint a szakmai képzésekben.

„Nagyon örülök a magyar kormány és az Alstom között létrejött stratégiai együttműködési megállapodásnak. Ez erősíteni fogja Magyarország vasúti ágazatának, gazdaságának és nemzetközi versenyképességének fejlődését. Hiszem, hogy ezzel a ma aláírt stratégiai együttműködési megállapodással sokkal több innováció érkezik Magyarországra az Alstommal” – fogalmazott Henri Poupart-Lafarge, az Alstom vezérigazgatója.

Balázs Gáspár, az Alstom magyarországi vezérigazgatója szerint a francia vasútipari cég hosszú évek munkájával bizonyította, hogy elkötelezett partnere Magyarországnak a fenntartható mobilitás megteremtésében, a magyar gazdaság teljesítményének növelésében. „A most aláírt stratégiai együttműködési megállapodás megerősíti, magasabb szintre emeli kapcsolatainkat, új lehetőségeket nyit meg a partnerségben” – mondta a vezérigazgató.


Az írás a kétheti Magyar Vasút lapban jelent meg, amely a vasúti szektor első számú vasútgazdasági lapjaként naprakészen tájékoztatja olvasóit a vasúti ágazat híreiről, és javítja a szektor reputációját a döntéshozók és a széles közvélemény körében. Az olvasók rálátnak arra a közös építkezésre, amelynek célja egy tisztább közlekedési rendszer kialakítása. Aktuális információkkal, a döntéshozók és valamennyi érintett, valamint a vasút iránt érdeklődő olvasók hiteles, objektív, naprakész tájékoztatásával segít a lap az eligazodásban a vasúti piacon.
A minden páratlan hét csütörtökén megjelenő lap az alábbi terjesztőknél érhető el: http://bit.ly/MagyarVasut
Előfizetés és további információ: magyarvasut@magyarvasut.hu

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT