A MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság online szakmai fórumot tartott október 27-én az innovatív technológiák és módszerek szélesebb szakmai közvéleménnyel történő megismertetése céljából. Az eseményt egyesületünk elnöke, Dr. Mosóczi László nyitotta meg. Köszöntőjében a hazai vasútfejlesztés átfogó céljait vázolta fel és kiemelte, hogy a környezetbarát, energiahatékony vonatközlekedés térnyeréséért töretlen lendülettel, kettőzött erővel kell tovább dolgoznunk.

hirdetés

Mosóczi László, az eseményt megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a szűkösen rendelkezésre álló, jelentősen megdrágult energiahordozók újabb érvet szolgáltatnak amellett, hogy az energiahatékony vasúté a jövő. Kiemelte, hogy Magyarország számára, nemzetgazdasági szempontból is jelentős feladat a vasúti árufuvarozás versenyképességének erősítése: “stratégiai cél, hogy hazánk Közép-Európa teherfuvarozási, logisztikai és elosztó központjává váljon” – tette hozzá. Egyesületünk elnöke beszédében említést tett a közlekedési módokon között a vasúti részarány növelésének feladatáról, az EU Fenntartható és Intelligens Mobilitási Stratégia céljainak fontosságáról, az ezen célokat támogató hazai vasútfejlesztési projektekről, mint például a V0 teherforgalmi vasútvonal, vagy épp a nagysebességű vasútvonal lehetőségeiről.

A MAÚT online megrendezett eseményén olyan szakmai témák voltak a program részei, mint a VAMAV innovatív termékei és szolgáltatásai, vasúti pályaszerkezetek jelentős élettartam-költség csökkentésének lehetőségei, innovatív sínkezelési megoldások, előregyártott szintetikus szálerősített vasúti átjáró rendszerek és egyéb innovatív technológiai megoldások a vasútépítés területén.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT