Véglegesen jóváhagyott útvonalon és egyeztetett menetrend szerint indul útnak a Connecting Europe Express. Természetesen a HUNGRAIL is hozzájárul ahhoz, hogy a vasút népszerűsítésére e nemzetközi szinten is kiváló lehetőséget adó esemény két magyarországi állomásán az Európai Vasút Évéhez méltó rendezvény övezze a vonatot.

Most már biztosan szeptember 2-án indul Lisszabonból az Európai Bizottság az Európai Vasút Éve alkalmából indított különvonata, a Connecting Europe Express. A vonat útvonala interaktív térképen követhető a kifejezetten e különleges „expressznek” készült honlapon. Mindjárt szeptember 2-án konferenciát is szerveznek Lisszabonban a vonat indulása apropóján, valamint Bukarest, Brdo, Berlin és Bettembourg is hasonló rendezvényeknek ad helyet. Útja során az Unió tagállamainak valamennyi fővárosába is ellátogat a vonat, és a megállók részletes programjai folyamatosan jelennek majd meg az expressz honlapján.

A HUNGRAIL két tagvállalata, a GYSEV és a MÁV is ünnepi rendezvényekkel fogadja a vonatot, amely Sopronban szeptember 11-én, míg Budapesten szeptember 19-én áll meg. A 36 nap alatt 26 ország több mint 70 városát érintő vonat Európa eltérő nyomtávú vasúthálózata miatt valójában három szerelvénnyel teljesíti útját. A leghosszabb utat bejáró, hazánkba is ellátogató vonat hat kocsiból áll majd. Ezek közül kettőben a vasúti technológiákról és újításokról, valamint az EU infrastruktúratámogató tevékenységéről kiállítást rendeznek be. Továbbá egy ülőhelyes, egy alvóhelyes, egy konferencia és egy étkezőkocsi képezi a szerelvényt.

A különleges expresszel kapcsolatos további ötleteket, eseményjavaslatokat az alábbi elérhetőségen várják a szervezők.

További információ:info@connectingeuropeexpress.eu

Fotó: https://www.connectingeuropeexpress.eu/

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT