Környezettudatos, innovatív járműfejlesztés a Siemens Mobility-nél – ezzel a címmel tartott webináriumot a HUNGRAIL tagvállalata. Az eseményt Dr. Ludvig László, a Siemens Mobility Kft. ügyvezetője, a Magyar Vasúti Egyesület Digitalizációs munkacsoportjának vezetője nyitotta meg.

A webináriumon a Siemens Mobility szakértői bemutatták azokat az innovatív járműfejlesztéseket és megoldásokat, amelyek egy zöldebb, fenntarthatóbb és még inkább felhasználóbarát közlekedés megteremtését segítik elő. Az urbanizáció, a digitalizáció, a globalizáció és a demográfiai változások megatrendjei által hajtva a mobilitás iránti igény továbbra is gyorsan növekszik. Ugyanakkor fokozottan szükség van az éghajlatváltozás, valamint a természeti erőforrások kimerítésének csökkentésére, a fenntartható és élhető jövő kialakítására. A Siemens Mobility egyik elsődleges motivációja, hogy hozzájáruljon a társadalom fenntartható fejlődéséhez. Támogatja ügyfeleit a széndioxid-semleges közösségi közlekedés széleskörű bevezetésében, ezzel is csökkentve az ügyfelek tevékenységének ökológiai lábnyomát. Ezért is tartja kiemelten fontosnak a Siemens Mobility, hogy részt vegyen a 2021-es Európai Vasút Éve és azon belül a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület által útjára indított #VÁLTSVASÚTRA programsorozatban.

A webinárumon a Siemens Mobility szakértői rövid tájékoztatót tartottak az adott területen zajló fejlesztésekről, termékekről, újdonságokról, miközben a résztvevők írásban tehették fel kérdéseiket. A webinárium programja az alábbi témákat foglalta magába:

  • Villamos mozdonyok – fenntartható megoldások a nagyvasúti teher- és távolsági személyszállítás elvárásaira (Előadó: Szécsey István értékesítési vezető, Siemens Mobility Kft.);
  • Korszerű elővárosi és regionális motorvonat platformok villamos és zéró emissziós hajtásrendszerrel (Előadó: Szabó Zoltán senior sales manager, Siemens Mobility Austria GmbH);
  • Villamos és metró járművek az élhetőbb városi környezet biztosítására (Előadó: Szabó Gabriella értékesítési vezető, Siemens Mobility Kft.);
  • Hazai kutatás-fejlesztési projektek a Siemens Mobility részvételével (Előadó: Till Zsolt R&D fejlesztési vezető, Siemens Mobility Kft. és Fábián László vezető szoftverfejlesztő, Siemens Mobility Kft.).

Az előadásokat követően Dr. Ludvig László vezetésével panelbeszélgetésen válaszoltak a szakértők a feltett kérdésekre. A webinárium felvétele az alábbi linken érhető el.

További információ: https://sie.ag/3cUbqSc

Fotó: Siemens

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT