Több társasággal is bővült 2021 folyamán a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület tagvállalatainak sora. Most a Ferroport Kft-t mutatjuk be.

A Ferroport Kft. a Magyar Hajózási Rt. valamint az M. Preymesser GmbH 1988-ban alapított közös leányvállalata. 1991 óta nyújt logisztikai, raktározási szolgáltatásokat Csepelen, a Szabadkikötő területén, és 2006 óta a Ferroport Kft. 100 százalékban az M. Preymesser GmbH tulajdona. A cég a Csepeli Szabadkikötőben közforgalmú kikötőként folytatja tevékenységét, mintegy 62 ezer négyzetméter területen. Sajátosságuk, hogy 9000 négyzetméteres csarnokukban fedett átrakási és tárolási lehetőséget biztosítanak a folyamon, közúton, illetve vasúton érkező termékeknek. A 2012-ben felépített terménytárolóban 12 ezer tonna nehézgabona egyidejű tárolását tudják végezni.

Partnerei igényeinek megfelelően a Ferroport Kft. áruszerkezetében a vas- és acéláruk, fémek, ötvözők, alumínium áruféleségek a dominánsak. Mindehhez optimális infrastrukturális feltételeket biztosítanak a terület egészét bedolgozó nagy teljesítményű híd-, portál-, valamint mobildaruk, targoncák és egyéb árumozgató berendezések.
A több lábon állás jegyében fedett átrakón keresztül jelentős mennyiségű gabonát, olajos magvakat és szóját is rakodnak. A Ferroport Kft. közvámraktári besorolása, valamint a kapcsolódó teljes körű vámügyi szolgáltatásai az exportőrök és az importőrök számára egyaránt számos kedvező lehetőséget kínál.

A megváltozott vevői, eladói szokásokhoz igazodva a cég komplex logisztikai szolgáltatással, teljes körű vízi, vasúti, közúti szállítmányozói tevékenységgel áll megbízói rendelkezésére. Kiemelt fontosságú a Duna-Majna-Rajna vízi úton folytatott szállítmányozási szolgáltatás, amelyet elsősorban alapítói hajótársaságaira támaszkodva (Mahart, Bavaria) végez a vállalat.
A vasúttársaságokkal folyamatosan meglévő megállapodások, a rendelkezésre álló 17 közúti tehergépkocsi, valamint a kikötői infrastruktúra kiváló adottságai lehetővé teszik, hogy a fuvarpiacon is folyamatosan versenyképes szolgáltatásokkal lehessen jelen a társaság.

További információ: http://ferroport.hu/

Fotó: Ferroport Kft.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT