A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalban jártunk, ahol a vasúti közlekedési ágazat helyzetéről, energiahatékonyságot növelő intézkedésekről tárgyaltunk. Kovács Pál, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese hangsúlyozta, hogy nagyon örülnek a megkeresésnek és egy aktív és hatékony együttműködés fog kezdődni a két szervezet között.

hirdetés

Óriási kihívást jelent a vasúti ágazatnak az energiaárak változása. A HUNGRAIL minden erejével azon dolgozik a közlekedésért felelős tárca, a tagvállalataink és más civil szervezetek, intézmények bevonásával, hogy továbbra is finanszírozható legyen a tagvállalatok működése és biztosított legyen az utasok eljutása, illetve a fuvarfeladatok teljesítése vasúton. A HUNGRAIL munkaszervezete és a tagvállalatok szakértői olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek csökkentik az elszenvedett terheket. Ennek eredménye, hogy a Feldmann Márton vezette HUNGRAIL Energia Bizottsága kiemelten foglalkozik az energiahatékonyságot eredményező intézkedések kidolgozásán, melyben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak egyik meghatározó partnernek kell lennie.
Kovács Pállal, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettesével és kollégáival közösen áttekintettük a kiinduló javaslatcsomagokunkat, és örömmel számolhatunk be arról, hogy számos felvetésünkre pozitív visszajelzést kaptunk. Aktív és hatékony együttműködés kezdődik a HUNGRAIL és a MEKH között, hogy mielőbb megteremtsük a feltételeit annak, hogy az általunk képviselt vállalatok minél hamarabb kapcsolódni tudjanak az energiahatékonyság kötelezettségi rendszer célkitűzéseinek teljesítéshez.

Hódosi Lajos (HUNGRAIL ügyvezető), Kovács Pál (MEKH energetikáért felelős elnökhelyettes), és Feldmann Márton (HUNGRAIL Energia Bizottság vezetője)

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT