Egyesületünk új, szakmai tudásmegosztó eseménysorozatot indít az idei évtől HUNGRAIL Vasútakadémia Fórum néven. Az első rendezvényt 2024. február 14-én szervezzük, melynek fókusztémája a zajdvédelem a vasúton.

A tagvállalatok számára a regisztráció ingyenes, de minden más szakmai érdeklődő számára nyitott a részvételi lehetőség. 

A Vasútakadémia Fórumon vállalati vezetők, szakemberek és szakmai érdeklődők vesznek részt, hogy részletesen megvitassák a fókuszban álló téma különböző aspektusait. Az esemény célja a tudásmegosztás, tapasztalatcsere és a szakmai párbeszéd elősegítése.

A február 14-i esemény témája: Zajvédelem a vasúton – elcsendesülő vasútvonalak Magyarországon

Az Európai Bizottság rendeletben írja elő (2019/774), hogy meghatározott feltételek alapján a vasúti teherfuvarozást csendesebb útvonalakon kell bonyolítani. Az előírás alapján ezeken a csendes folyosókon legkésőbb 2024. december 8-tól csak olyan teherszállító vasúti járművek közlekedhetnek, amelyeknek fékrendszerét korszerűsítették, azok a bizottsági rendelet által előírt kompozit féktuskókkal vannak felszerelve. Mivel még sok vasútvállalat nem készült fel erre az átállásra, és számos kérdés, probléma merült fel a téma kapcsán, a Vasútakadémia Fórum első rendezvényén ezekről lesz szó, több érintett szereplő bevonásával. A meghívott vendégeink bemutatják a szabályozási hátteret, milyen módon tudnak megfelelni a szabályozásnak, illetve teljesíteni a követelményeket, továbbá, hogy a felkészülés során milyen akadályokba ütköztek a vasútvállalatok, miként tudnák leküzdeni ezeket.

A rendezvényen előadást tartanak:

  • Dr. Rácz Gábor Béla – vasúti szabályozási osztályvezető, Építési és Közlekedési Minisztérium
  • Dr. Katona László – vezérigazgató, MMV Magyar Magánvasút Zrt.
  • Hegedűs Zsolt – teherkocsi üzembentartás vezető, Rail Cargo Hungaria Zrt.

Időpont: 2024. február 14. (szerda), 9:00 – 12:00
Helyszín: 1066 Budapest, Teréz krt. 38. Tapolczai Kálmán terem

Csatlakozzon hozzánk és legyen részese szakmai a fórumnak. A részvétel a HUNGRAIL tagvállalatok számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:
https://hungrail.hu/event/vasutakademia-forum-fokuszban-a-csendes-kocsi/

 

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT