Az energiahatékony közlekedés és működés elősegítését továbbra is kiemelt feladatként jelölték meg a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület számára tagvállalatai, hiszen 2021 vége óta központi kérdés az ágazat versenyképessége szempontjából az energiakrízis hatékony kezelése. Egyesületünk június 21-i energiabizottsági ülésén a MÁV és GYSEV is beszámolt az energiabeszerzés aktuális státuszáról, továbbá Kozák Éva (ÖBB Infrastruktur AG) és Turai József (T-Energy Kft.) az energiamérés lehetőségeiről, illetve az aktuális energiapiaci helyzetről megismertették a legfontosabb információkat.

hirdetés

Feldmann Márton irányításával a HUNGRAIL Energia Bizottság folyamatosan elemzi a MÁV-csoport jóvoltából Turai József energiapiaci szakértővel (T-Energy Kft.) az aktuális villamos és gázpiaci helyzetet, hogy értékelni tudják a vállalatok saját helyzetüket és kilátásaikat. A HUNGRAIL energiahatékonysági intézkedéseket tartalmazó csomagjának egyik kiemelt eleme a tényalapú vontatási villamosenergia elszámolás széleskörű megteremtése a vasúti piacon. Ennek egyik legfontosabb eleme az úgynevezett Railbox vasúti energiamérő rendszer, amely hozzájárul az energiaadatok gyűjtéséhez és azt követően a számlázáshoz biztosítja az adatokat. Ennek részleteiről osztott meg hasznos információkat Kozák Éva, az ÖBB Infrastruktur AG részéről a tagvállalataink szakértőivel.

A MÁV Zrt. és a GYSEV Zrt. részéről tájékoztatást kaptunk a 2024-es beszerzések előkészítésével kapcsolatos aktualitásokról, illetve a 2023 negyedik negyedévre várható árakról.

Egyesületünk részéről Hódosi Lajos ügyvezető igazgató tájékoztatta a résztvevőket, hogy a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület eljuttatta a pályahálózat működtetők részére hivatalos levelét, melyben a tagvállalati egyeztetéseket követően javasolja, hogy 2024-ben is folytassák az idei évben bevezetett beszerzési gyakorlatot a vállalatok.

Köszönjük tagvállalataink aktivitását és együttműködését!

 

 

 

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT