Budapest, 2022. 12. 08. – Magyar Vasút

A fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetőjét, az Alstom tevékenységét „Palócföld Gazdaságáért” kitüntetéssel ismerte el a Nógrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

hirdetés

A díjat a vállalat eredményeiért, a régió gazdasági fejlődését támogató és jövőorientált szemléletű teljesítményéért ítélték oda. Az Alstom a mátranováki telephelyén végzett folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően fontos szerepet játszik a magyar gazdaság teljesítményének és innovációs képességének erősítésében.

A mátranováki telephelyen négy évtizede készülnek forgóvázkeretek, amelyeket például metró- és vasúti szerelvényekhez gyártanak, ezekre szerelik fel a tengelyeket, rugókat és fékeket, ezért minőségük meghatározó a vasúti biztonság szempontjából. A mátranováki forgóvázkeretek gyártásakor az általánosan elvártnál bonyolultabb, magasabb szintű, kombinált hegesztési technológiákat alkalmaznak.

A kiemelkedő minőségi elvárásoknak megfelelve az Alstom ezért alapította meg saját, világszínvonalúan felszerelt oktatási centrumát, ahol az elmúlt években többen tanulták ki a hegesztő- és lakatosszakmát tapasztalt mesterek segítségével. Az intézmény elismertségét jól mutatja, hogy a központban idén ősztől már épület- és szerkezetlakatos mestereket is képeznek, illetve a jövőben további szakmákkal is bővítenék az oktatási programokat az országos és a megyei kereskedelmi és iparkamarával együttműködésben.

„Az innováció és a minőség folyamatos biztosítása egymástól elválaszthatatlan követelmény az Alstom életében. A Made in Mátranovák jelölés mára az itt gyártott alkatrészek megbízhatóságának garanciájává vált, ami azt is jelzi, hogy a gyár kiemelkedő teljesítményt nyújt és sikeresen bekapcsolódott a vállalat európai hálózatába. Ezt az eredményt a helyi közösség támogatásával, a szakmai szervezetekkel együttműködve értük el, okkal vagyunk büszkék a megyei kamara által nekünk ítélt kitüntetésre” – jelentette ki Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungary Zrt. magyarországi vezérigazgatója (képünkön).

Ebben az évben is bővült az Alstom idei beruházásainak és fejlesztéseinek köszönhetően a Mátranovákon előállított termékek portfóliója: a hagyományos és a nagy sebességű vonatok, elővárosi vonatok, mozdonyok és emeletes vasúti kocsik mellett a vasúti közlekedésben komoly innovációs fordulatot elindító Coradia iLint hidrogénvonatokhoz is a nógrádi telephelyen készítik a forgóvázkereteket. A világ első hidrogénvonata, az Alstom által gyártott Coradia iLint augusztusban állt utasforgalomba a világ első, száz százalékban hidrogénnel működő útvonalán, az alsó-szászországi Bremervörde városában.

„A Palócföld Gazdaságáért kitüntetéssel az Alstom múltbéli eredményei mellett azt a tevékenységet is szeretnénk elismerni, amellyel a vállalat a térség gazdaságának jövőjéhez is hozzájárul. A cég a folyamatos bővítésekkel, az új munkahelyek létrehozásával, az oktatási centrum fenntartásával családok, leendő szakemberek százainak kínál biztos megélhetést, karrierlehetőséget. Arra pedig kimondottan büszkék vagyunk, hogy az itt gyártott, kiemelkedő minőségű termékeknek köszönhetően az egész világ megismerheti Mátranovák nevét” – fogalmazott Tordai Péter, a Nógrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

  • A Nógrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2022-ben nagyvállalati kategóriában a megyében működő cégek közül az Alstom munkáját díjazta a régió gazdasági fejlődéséért végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.
  • Az Alstom mátranováki telephelye több mint 650 embernek ad munkahelyet, emellett hegesztő és lakatos szakemberek oktatását, továbbképzését, mesterképzését is végzik a világszínvonalú mátranováki tréningközpontban.
  • Az Alstom idén 1,3 milliárd forintos beruházással bővíti a Nógrád megyei üzem termékportfólióját és gyártókapacitását.

Borítókép: Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungary Zrt. magyarországi vezérigazgatója 

 

 

 

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT