Igazságos zöld átmenet?! – A vasútfejlesztés évtizede?! – # Valtsvasutra – Újabb esély Záhony előtt? jelmondatokkal október 4-én kerül sor a Magyar Vasút 2022 Konferenciára Budapesten. A szakmai fórum előadásai ezeknek a gondolatoknak a jegyében hangzanak el.

A rangos eseményt Dr. Mosóczi László, a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület elnöke nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy cél a rendkívüli gazdasági környezetben testreszabott, kreatív megoldásokkal segíteni a szakmát. 2030-ra a vasúti árufuvarozás 2/3-át kell a vasútra terelni, valamint a személyszállításban kiszámítható, tervezhető és megbízható személyszállítási szolgáltatást kell nyújtani az utasoknak.

Vitézy Dávid (borítókép) közlekedésért felelős államtitkár (Technológiai és Ipari Minisztérium) Stratégiai irányok a vasútfejlesztésben címmel tartott előadást. Kifejezte, hogy a vasút a jövő közlekedési eszköze, a jelenleg zajló szemléletváltás hűen tükrözi azt a törekvést, amely szerint kiemelt szerepe van a vasútnak a magyar közösségi közlekedésben. A vasút fejlődési pályán van. Az árufuvarozás területén a vasút kulcsszereplő, célunk a hazai ipar bekötése a hálózatba, a hazai és a nemzetközi árufuvarozás vasútra csábítása, a nemzetközi tranzit kiszolgálása, a nagybefektetők letelepedésének elősegítése. Vitézy Dávid szólt az európai korridorok fejlesztéséről, a hálózati hozzáférési díj eltörlésének tervéről, az elővárosi vasútfejlesztés céljairól. A személyszállításban ütemes menetrend, összehangolt csatlakozások, megbízható szolgáltatás, digitális vonatirányítás, valós idejű utastájékoztatás, rugalmas tarifarendszer kiépítése zajlik. Cél a versenyképessé tétel és az egységes szolgáltatás.

 

<<<Vissza

 

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT