2021. április 1-én dr. Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének (STRATOSZ) elnökévé. Tagvállalatainak jelentősége és gazdasági súlya alapján a STRATOSZ az egyik legjelentősebb munkaadói szövetség Magyarországon. A szervezet főtitkári feladatait a jövőben a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese, Steininger Zsolt látja el.

A STRATOSZ egyik kiemelt feladata – a közszolgáltató vállalatok fejlődésének elősegítése mellett – a tagvállalatok esetében a munkabéke és a rendezett munkaügyi kapcsolatok fenntartásának támogatása. A megújult elnökség elsődleges feladatának tekinti a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) mielőbbi összehívását és a korábbi években kialakított együttműködés továbbfolytatását ezen a területen is.

A STRATOSZ 1994-ben alakult meg, mint a stratégiai jelentőségű és közszolgáltató vállalatok (távközlés, közúti és vasúti közlekedés, energia, vízgazdálkodás, média, stb.) országos gazdasági érdekképviselete. A szövetség számos kisebb vállalat mellett szervezetébe tömörítve a legnagyobb magyar vállalatokat, gyakorlatilag az infrastruktúrát képviselő egyik legerősebb munkaadói szövetséggé vált.

További információ: https://www.mavcsoport.hu/mav/uj-elnokot-valasztott-stratosz

Fotó: HUNGRAIL

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT