Több ponton is módosították a veszélyes anyagok biztonságos kezelésével foglalkozó jogszabályt, szigorításokra és egyszerűsítésekre egyaránt sor került.
A veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem üzemeltetőjének többféle gyakorlatot is előír a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleseteket elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) számú kormányrendelet. Részint a belső védelmi tervben, részint a súlyoskáresemény-elhárítási tervben leírtak megvalósíthatóságát kell ellenőrizni a gyakorlaton. E gyakorlatokat meghatározott időközönként – egy vagy három évente – kell lefolytatni, így a tapasztalatok szerint a cégek általában a naptári év végén, a határidő közeledtével tesznek eleget ennek a kötelezettségnek. Így azonban sohasem esnek a gyakorlatok az év más időszakára, például meleg nyár idejére, márpedig a különböző időjárási viszonyok, környezeti feltételek esetleg eltérő kezelést igényelnek. A szóban forgó jogszabály friss módosítása ezért előírja, hogy a gyakorlatok időpontját, azaz hogy milyen évszakra, napszakra essenek – a fentebb jelzett probléma figyelembe vétele céljából –, egyeztetni kell a katasztrófavédelmi szervvel. Ugyanezen két tervfajtával kapcsolatban dokumentált oktatási kötelezettséget is előír a frissített kormányrendelet.
Néhány más ponton is módosult a jogszabály. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánított beruházások esetében a megszokottnál szorosabb határidőket ír elő a vonatkozó törvény a hatóságok számára ügyintézésre. Ehhez most hozzáigazították a veszélyes anyagokkal  foglalkozó üzemekre vonatkozó (normál esetben jóval bővebb) határidőket is. Ugyanígy bizonyos hirdetmények közzétételének, kifüggesztésének ideje is csökken ezekben az esetekben.
A kormányrendelet további paragrafusai is módosultak, jobbára egyszerűsítések, pontosítások kerültek bele.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT