Újabb lépés történt az egységes közlekedési stratégia, illetve az összehangolt menetrend kialakítása felé.
Július 15-től a MÁV lett a Volánbusz tulajdonosa, de a társaságok önállósága, szakmai irányítása, a két vállalat személyszállítási feladatai nem változnak. Dávid Ilona, aVolánbusz elnök-vezérigazgatója a tulajdonosváltás után bejelentette lemondását.
A kormány az új irányítási struktúrától a közlekedési közszolgáltatás javulását, a környezetkímélő közösségi közlekedés térnyerését várja, valamint azt, hogy megkezdődhessen a közös közlekedési stratégia kidolgozása.
Ennek része az egységes menetrend kialakítása, a párhuzamosságok megszüntetése, az autóbusz ráhordó szerepének erősítése, a menetrendi csatlakozások fejlesztése, az egységes jegy- és tarifarendszer kialakítása, valamint az utastájékoztatás fejlesztése és egységes arculat létrehozása.
A MÁV és a Volánbusz összeolvadása 2010 óta folyamatosan napirenden van, különböző forgatókönyvek merültek fel: a szaktárca felügyelete alatt létrejövő közös holdingról, teljes összevonásról is szó volt, ezekhez képest egy új megoldás született azáltal, hogy a MÁV lett a Volánbusz tulajdonosa.
A MÁV július 14-én azt is bejelentette, hogy tíz vasútvonalon feloldják az ideiglenes járványügyi menetrendeket, és augusztus 1-jétől visszaáll a korábbi közlekedési rend. A nyár folyamán több lépcsőben a vasúttal párhuzamos buszvonalak menetrendje is módosul, több buszjárat kikerül a menetrendből.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT