Gyors lépések svájci, német és fehérorosz munkavállalók speciális állami meghívásának és belépési engedélyének ügyében a HUNGRAIL közbenjárására.
Két tagvállalatunk május közepén fordult hozzánk és a HUNGRAIL közbenjárását kérték annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási tilalom alól mentesítse az Operatív Törzs bizonyos svájci, német és fehérorosz állampolgárokat.
Homolya Róbert, a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület elnökének kézjegyével ellátott levéllel fordult a szervezet Schanda Tamás miniszter-helyettes úrhoz, amelyben tolmácsolta a HUNGRAIL két tagvállalatának, a Stadlernek és a Siemensnek a kérését.
A speciális belépési engedélyre azért volt szükség, hogy a dolgozók tudják segíteni két nemzetgazdasági jelentőségű szerződés teljesítését: a Kelenföld–Százhalombatta–Pusztaszabolcs vasúti vonalszakasz biztosítóberendezéseinek üzembehelyezését, amelyet a Siemens munkatársai végeznek, valamint a MÁV-START számára készülő első tizenegy Stadler KISS emeletes motorvonat összeszerelésének befejezését. Ezeken a projekteken a gyártók svájci, német és fehérorosz kollégái is dolgoznak, de március végén a határok lezárása miatt haza kellett utazniuk.
Schanda Tamás miniszter-helyettes úr az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről válaszában azt írta, hogy a magyar kormánynak kiemelten fontos a gazdaság újraindításában kulcsszerepet játszó beruházások támogatása, különös tekintettel arra, hogy az emeletes vonatok forgalomba állása a határok lezárása miatt így is több hónapot csúszott, ami a MÁV-csoportnak is komoly kárt okozott.
A HUNGRAIL közvetítésével elindított ügyben az ITM államtitkára így rendkívül gyorsan lépett, és az érintett svájci, német és fehérorosz dolgozók speciális állami meghívást és belépési engedélyt kaptak az országba.
Forrás: HUNGRAIL
fotó: Még március derekán rendelték haza a műszaki felügyeletet adó szakembereket

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT