Az európai vasút éve 2021 program egyik első lépéseként a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület szorosabbra fűzi együttműködését a CER-rel, az Európai Vasúti és Infrastruktúratársaságok Közösségével.

Az európai vasút éve 2021 programhoz kapcsolódóan a HUNGRAIL a jövőben több erőforrást szán a CER-tagságból származó előnyök kiaknázására. A HUNGRAIL a CER több munkacsoportjához is csatlakozott, rendszeresen monitorozza az európai uniós fejleményeket és konzultálnak szakértőikkel, tagvállalataikkal. A HUNGRAIL a készülő CER stratégia anyagokba és javaslatcsomagokban is be fog dolgozni, amennyiben annak az Egyesület által kezelt témákat segíteni vagy erősíteni tudják.

A HUNGRAIL több munkacsoportba is frissen bekapcsolódott az elmúlt hetekben. Az EU célja a fenntartható beruházások előre mozdítása, amiben a vasút kiemelkedő szerephez jut. Ezért jött létre a Környezetvédelmi munkacsoport. Az évben kulcstéma lesz az Európai Zöld Megállapodás és következményei, a fenntartható, az intelligens mobilitásra, Ezért a HUNGRAIL is igyekszik majd ezeket a témákat felkarolni és hangsúlyosan megjeleníteni hazai szakmai érdekvédelmi tevékenységében.

A következő a Fenntartható finanszírozás ad-hoc munkacsoport, amely a fenntartható beruházásokkal, azon belül a vasúti projektek előremozdításával fog foglalkozni. Figyelemmel kísérik a konzultációkat, válaszolnak azokra (például EU Zöld Kötvény).

A CER Kommunikációs Igazgatók Csoportja feladata pedig a vasút európai éve 2021 programmal kapcsolatos információk megosztása.

A Közgazdasági Csoport közgazdasági elemzésekkel foglalkozik, például a vasút környezetvédelmi előnyének bemutatására készít elemzéseket, illetve azt is vizsgálja, hogy a felhasználó fizet és a szennyező fizet elveknek a közlekedésben (az Eurovignette tervezethez) van-e létjogosultsága.

Forrás: HUNGRAIL

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT