Szeptember 22-én, az Autómentes napon aznapi menetjeggyel korlátlan utazási lehetőséget kínálnak a közlekedési közszolgáltatók az Európai Mobilitási Hét keretén belül. A kampány részeként a kerékpáros utazók számára kedvezményes lehetőségeket kínál a Technológiai és Ipari Minisztérium.

hirdetés

Az idei Autómentes nap alkalmából szeptember 22-én nulla órától aznap éjfélig korlátlan számban utazhatnak vasúton 2. kocsiosztályon bármilyen viszonylatban és a TramTrain járatokon is bármilyen, a MÁV-START,  a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járatára aznap érvényes menetjeggyel és bérlettel, ideértve a TramTrain-re érvényes zónás menetjegyeket is. Ezekkel a vasúti jegyekkel, bérletekkel a MÁV-HÉV (a Budapesten kívüli vonalszakaszokra), a GYSEV és a Volánbusz járatai is korlátlan számban vehetők igénybe. – olvashatók  részletek a MÁV közleményében a 2022-es Európai Mobilitási Hét csúcspontjára, az Autómentes napra vonatkozóan. Az utazási feltételekről a MÁV Zrt. oldalán olvashatók a további részletek:

https://www.mavcsoport.hu/egyjeggyel?fbclid=IwAR1DBfxRIp5moxB0d0r7AzajlIy2a0lU3Q1rIfg2CKaUJAa3RWNVb1-DkzY

Az Európai Mobilitási Hét kapcsán egy másik kedvezménnyel is találkozhatnak a (kerékpárral közlekedő) utasok, ugyanis a Technológiai és Ipari Minisztérium elrendelte, hogy azokon a MÁV-START, GYSEV és MÁV-HÉV járatokon, ahol lehet biciklit szállítani, 0 forintba kerül a kerékpárjegy. Ez a kedvezmény a mobilitási hét teljes időszakában, azaz egészen szeptember 22-ig érvényben van.

 

Az Európai Mobilitási Hétről

Az Európai Mobilitási Hét az Európai Bizottság egyik kiemelt figyelemfelkeltő kampánya a fenntartható mobilitásról. A kampány fő célja, hogy népszerűsítse a közösségi közlekedést és más fenntartható, intelligens közlekedési megoldásokat a lakosok körében, hogy minél többen próbáljanak ki gépkocsihasználat helyett más alternatívákat.

Az eseményre minden év szeptember 16. és 22. között kerül sor és a csúcspontja a szeptember 22-i Autómentes nap. Évről évre egyre több város csatlakozik a kezdeményezéshez, 2022-ben 47 országból több mint 2800 város vesz részt a kampányban. Minden évnek megvan a kiemelt témaköre, az idei mottója a „Jobb kapcsolatok”, amely az olyan emberek és közösségek kapcsolatát, együttműködését jelképezi, akik tudásukkal, elkötelezettségükkel növelik a fenntartható mobilitással kapcsolatos tudatosságot.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT