Budapest, 2022. 05. 12. – Magyar Vasút

A Budapest−Kunszentmiklós−Tass−Kelebia vasútvonal átépítésének időszerű üteme a hónap elején kezdődött. Ezért a teljes vonalon szünetel a vonatforgalom, nem közlekednek vonatok a Keleti pályaudvar és Délegyháza közötti szakaszon sem.

hirdetés

Ebben az időszakban a Volánbusz autóbuszaival pótolják a vasútvonal Budapest és Délegyháza közötti elővárosi szakaszát, valamint a Délegyháza–Kunszentmiklós és Kelebia közötti szakaszt is. A MÁV alternatív eljutási lehetőségként a H6-os HÉV-et is ajánlja Dunaharaszti és Soroksár térségéből.

Nem közlekednek a Délegyháza és Kunszentmiklós közötti, valamint a Kecskemét és Kelebia közötti pótlóbuszokkal, ezek helyett a vasútvonal mentén a meglévő és új helyközi autóbuszjáratokkal lehet eljutni a célállomásra. Az elővárosi és a regionális forgalom kiszolgálására új buszjáratok is indulnak. Délegyházáról Budapest-Népliget a gyorsjáratokkal átlagosan körülbelül negyven perc alatt, a Soroksári úton át közlekedőkkel pedig átlagosan körülbelül 55 perc alatt érhető el. A járatok Budapest és délegyházi autóbusz-forduló, illetve kiskunlacházi vasútállomás elágazás megállóhelyek között közlekednek, a Soroksári úton, a Helsinki úton, Dunaharasztin, Taksonyon és Dunavarsányon át. Munkanapokon jellemzően hatvan, a délutáni csúcsidőszakban húsz, a reggeli csúcsidőszakban tizenöt–húsz percenként, míg hétvégén jellemzően hatvan, a reggeli időszakban harmincpercenként indulnak.

Dunaharasztiból az M5-ös autópályán és a Soroksári úton át menő járatok együttes közlekedtetésével Budapest-Népliget a település majdnem egészéről egységesen átlagosan nagyjából 25 perc alatt elérhető. Dunavarsányból Budapest-Népliget a gyorsjáratokkal átlagosan körülbelül 35, a Soroksáron át közlekedő járatokkal átlagosan ötven perc alatt, taksonyi indulás esetében pedig a gyorsjáratokkal átlagosan mintegy 35, a Soroksáron át közlekedő járatokkal átlagosan hozzávetőlegesen negyven perc alatt érhető el.

A vasúttársaság közölte azt is, hogy az elővárosi szakaszon az autóbuszjáratok budapesti végállomása egységesen a Népliget autóbusz-állomás, ahol mind az M3-as metróra, mind pedig az 1-es villamosra lehetséges az átszállás. Az M3-as metró felújításának jelenlegi szakaszában május 13-ig a metrópótló buszok közvetlen elérése érdekében, a munkanapi reggeli időszakban a térségből érkező autóbuszok a Nagyvárad tér érintésével közlekednek. A Dunaharaszti és Soroksár térségéből a belváros eléréséhez alternatív eljutási lehetőséget teremt a H6-os HÉV is a Közvágóhíd felé.


Az írás a kétheti Magyar Vasút lapban jelent meg, amely a vasúti szektor első számú vasútgazdasági lapjaként naprakészen tájékoztatja olvasóit a vasúti ágazat híreiről, és javítja a szektor reputációját a döntéshozók és a széles közvélemény körében. Az olvasók rálátnak arra a közös építkezésre, amelynek célja egy tisztább közlekedési rendszer kialakítása. Aktuális információkkal, a döntéshozók és valamennyi érintett, valamint a vasút iránt érdeklődő olvasók hiteles, objektív, naprakész tájékoztatásával segít a lap az eligazodásban a vasúti piacon.
A minden páratlan hét csütörtökén megjelenő lap az alábbi terjesztőknél érhető el: http://bit.ly/MagyarVasut
Előfizetés és további információ: magyarvasut@magyarvasut.hu

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT