A Vasút Éve kapcsán komoly lehetőséget lát a HUNGRAIL a vasút népszerűsítésére 2021-ben, ezért tagvállalataival közösen, már 2020-ban, több lépésben kezdte meg a felkészülést. Célunk, hogy a hazai Vasút Éve rendezvények átfedések, ütközések nélkül, a leginkább hatékonyan fejthessék ki hatásukat az ágazat fejlődésére.

A sikeres Vasút Éve rendezvénysorozat jegyében a HUNGRAIL részt vesz az Európai Vasúti és Infrastruktúra Vállalatok Közössége (CER – The Community of European Railway and Infrastructure Companies) kommunikációs munkacsoportjában, valamint létrehoztuk a HUNGRAIL kommunikációs munkacsoportját. Továbbá az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál (ITM) jelentkeztünk a Vasút Éve nemzeti kapcsolattartó szerepkör ellátására. E megtisztelő feladat betöltésére az Európai Bizottság már közzétett, elfogadott anyagai, valamint az egyesület eddigi munkája és az ITM Stratégiai Partnerségi Megállapodása predesztinálja szervezetünket.
Ugyancsak felkértük tagvállalatainkat, hogy fogalmazzanak meg aktivitásokat szakmai témák terén. A hatékony előkészítés érdekében egyeztetéseket folytattunk az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével és közvetlen kapcsolati háló kiépítését kezdtük meg az Európai Bizottság egyes intézményeivel, kiemelten a közlekedési főigazgatósággal (DG Move). Az ITM-mel nyár végétől informális egyeztetéseket folytattunk, amely mostantól már szorosabb szinten folytatódik, annak érdekében, hogy közösen alakítsuk ki a Vasút Éve kampány hazai kereteit. A Vasút Éve rendezvényeiről az év folyamán valamennyi kommunikációs felületén folyamatosan tájékoztatást ad a HUNGRAIL.
További információ: szabo.annamaria@hungrail.hu

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT