Idén három új társasággal bővült a HUNGRAIL tagvállalatainak listája, így 2021-ben immár 38 vállalat szakmai érdekeit képviseli a Magyar Vasúti Egyesület. Az új tagok közül most a Floyd Zrt. tevékenységét mutatjuk be.

Első magyar magánvasút-társaságként működési engedélyét 2004. 06. 14-én szerezte meg a Floyd Zrt. A megalapítás célja a vasúti vontatási szolgáltatások nyújtása Magyarországon, illetve Közép-Kelet Európában.

A 2004. évi vasúti liberalizáció meghozta a gyors növekedés lehetőségét a társaság számára. A belföldi gyors forgalomnövekedés mellett a külföldi megrendelések száma is folyamatosan szaporodott. Vontatási szolgáltatásokkal elérték a szerb, horvát, szlovén, román, szlovák, cseh, lengyel, osztrák, német és holland piacokat is.

A 2008-as év mérföldkő volt a vállalat életében, amikor Európa legnagyobb kikötő-üzemeltető társasága, az Eurogate vállalatcsoport belépett a tulajdonosi körbe. Az Eurogate Intermodal GmbH. 2008. 09. 16-án 64 százalékos többségi részesedést szerzett a cégben, így azóta a Floyd Zrt. egy nagy nemzetközi konszern részeként folytatja tevékenységét. A vállalat kisebbségi tulajdonosa, az I.C.E. Holding Kft. ezzel párhuzamosan 36% részesedést szerzett a vállalatban. A tőkeerős háttér biztosította a finanszírozást a további beruházásokhoz, valamint az árualapot a BILK-Hamburg napi konténervonat közlekedéséhez.

2012. 04. 11-én újabb mérföldkövet jelentett az osztrák vasútbiztonsági engedély megszerzése. Magyarországon saját erőforrással látja el tevékenységét a Floyd Zrt., a környező országokban pedig megbízható partner vasútvállalatokkal működik együtt.

További információ: https://www.floyd.eu/hu/

Fotó: Floyd Zrt.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT