Szeptember 3-án az újjáéledt CER Kommunikációs Munkacsoport a Vasút Európai Éve témában tartott először virtuális ülést a HUNGRAIL részvételével. A CER kihasználta ezt az alkalmat arra, hogy a politikai folyamatról és az Európai Bizottság tevékenységéről is naprakész tájékoztatást adjon a tagoknak.

Az Európai Bizottság az Európai Parlament és a Tanács határozata alapján márciusban tette közzé javaslatát a 2021-es év a Vasút Európai Évének létrehozására. A Vasút Európai Évével a bizottság célja a vasút népszerűsítése a széles nyilvánosság körében, azaz nem kifejezetten a brüsszeli „buboréknak”, hanem minden tagállam polgárai, különösen a fiatalok előtt.
A CER, vagyis az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége kiemelte, hogy a célcsoportok elérése érdekében az Európai Bizottság összefogást tervez a tagállamokkal és az érdekelt felekkel uniós és nemzeti szinten, megteremtve ezzel a lehetőséget az EU „Vasút Éve” zászlaja alatt folytatott különféle kapcsolattartási és kommunikációs tevékenységek számára. A CER tagjai tehát részesülhetnek az egész Európára kiterjedő kezdeményezés sokszorozó hatásából, mely minden olyan új vagy meglévő kezdeményezésre kiterjed, amelyet társaságaik 2021-re terveznek.
A HUNGRAIL képviseletében az ülésen Hódosi Lajos ügyvezető igazgató és Szabó Annamária irodavezető vett részt az egyeztetésen. Az ott látott és azóta történt egyeztetések eredményéről valamint az előzetes tervekkel kapcsolatban 2020 október első felében tart „Kick-Off” meetinget az Egyesület a tagvállalatok részére.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT