Argentína Az országban elindították a „Foglalja le a vonatát” mobilalkalmazást. Ez lehetővé teszi az igazolással rendelkező munkavállalók számára a jegy vásárlását. Az utasok telefonon vagy online is megrendelhetik jegyet. Tehát Argentínában is hasonló a recept más országokéhoz: a zsúfoltság csökkentése, pontosabb a távolságtartás feltételeinek megteremtése érdekében a vonatokon helyfoglalási rendszert vezettek be.

Svájc A szövetségi vasút (SBB) szerint az infrastruktúra építkezések csúszása, valamint a járművezetők késést szenvedett oktatása is hatással lesz a 2021-es menetrend bevezetésére. Bár a Ceneri bázisalagút megnyitása lehetővé teszi a árufuvarozási szolgáltatások bővítését, az SBB azt is tervezi, hogy fejleszti utasszállító kapacitásait – ideértve a nemzetközi szolgáltatásokat is –, megfigyelők rámutatnak, az ütemterv átdolgozásra szorul. A kapcsolódó szolgáltatásoknak legkésőbb 2021. április 5-ig kell működnie.

Németország A DB a Covid-19 következményei ellenére továbbra is fejleszti a vasúthálózatot. Február és május között a DB Infrastructure több mint 850 kilométer pályát épített, 675 váltót újított fel – a modernizáció több mint 330 állomást érint.

Hollandia Az NS a válság idején kialakult utazási szokásokra vonatkozó körkérdésére mintegy 46 ezer válasz érkezett. Az eredményt értékelik, és megosztják az érintettekkel, többek között a vasutat felügyelő Infrastruktúra- és Vízügyi Minisztériummal. Az NS szerint az első elemzés érdekes kérdéseket vetett fel, köztük azt is, hogy minden harmadik utas inkább otthonról dolgozik a vírus után. Öt közül kettő azt mondta, hogy csúcsforgalomban ritkábban fog utazni, míg háromból két utazó jelezte a hajlandóságát arra, hogy a vasúti utazásokhoz előfoglalási szolgáltatásokat vegyen igénybe.

forrás: iho.hu
fotó: Az NS 009-es Bombardier Traxx mozdonya

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT