A Siemens Mobility a 2020-as költségvetési év második negyedévében a koronavírusjárvány ellenére előremutató teljesítményről számolt be. Sabrina Soussan és Michael Peter társvezérigazgatók június 15-i online sajtótájékoztatójukon közölték, a társaságnak 32 milliárd eurós megrendelése volt 2020 márciusában. „A Siemens helyzete szilárd és pozitív” – értékelt Michael Peter.

A vezérigazgatók bemutatták a társaság néhány olyan intézkedését, amelyet a Covid-19 válság leküzdése és a társaság működésének fenntartása érdekében hoztak. Peter szerint a Siemens elsődleges célja a munkavállalók egészségének és biztonságának fenntartása volt, és ennek érdekében a társaság az elsők között vezette be a szükséges járványügyi intézkedéseket.

A Siemens gyárai a válság idején átlagosan a kapacitásuk 81 százalékán bocsájtottak ki termékeket. A cég fejlett informatikai rendszereinek köszönhetően az otthoni munkavégzés, amit széleskörűen bevezettek, nem okozott fennakadást. Sőt, néhány folyamatban lévő projektet sikerült felgyorsítani, így a Rajna-völgyi Mireo elővárosi villamos motorvonatok engedélyezési procedúráját 44-ről 38 hónapra sikerült lerövidíteni, és jól haladnak a bangkoki „Kék vonal” megrendeléseinek teljesítésével is.

„Nem gondoltuk volna, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült a vonatokat üzembe helyezni” – jelentette ki Soussan. „De megcsináltuk, és ezek a tapasztalatok a jövőben segítik a hatékonyságunkat.” A vezérigazgató hozzátette, meggyőződése, hogy a társaság 2021 második felére visszatér a Covid-19 előtti növekedési szintre.

A Siemens Mobility vezérigazgatói hangsúlyozták, továbbra is a vasút a jövő megoldása, a légiközlekedés reális alternatívájaként a válság után javulhatnak a hosszútávú utazások kilátásai. Felhívták a figyelmet a német kormány 130 milliárd eurós gazdasági ösztönzőcsomagjára, ezen belül is a DB-nek szánt öt, illetve a városi elővárosi közlekedésre szánt két és félmilliárd euróra. A társadalmi távolságtartás igénye a Siemens szempontjából is fontos kihívásokat generál a digitalizáció és a vasútautomatizálási eljárások, szolgáltatások további kidolgozása révén.

forrás: railwayjournal.com
fotó: A DB Regio Siemens Mireo motorvonata

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT