A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója újabb videóüzenetben szólt a vasutasokhoz. Ebben dr. Homolya Róbert beszámol a koronavírus-járvány miatt elrendelt, a munkavállalókat érintő intézkedésekről, és többször is megköszöni a vasutasok áldozatos munkáját, aminek eredményeképp mind a személy-, mind a teherforgalom zavartalanul fenntartható az országban.
Felhívja a figyelmet a higiénés szabályok fokozott betartására, így a fertőtlenítőszerek gyakori használatára, a védőfelszerelések alkalmazásának fontosságára és az üdvözlési szokások (például a kézfogás) megváltoztatására. Kiemeli, hogy az idősebb kollégákra most jobban figyeljenek oda. A vasúttársaság folyamatosan szerzi be a védőfelszereléseket, most is és a jövőben is elegendő lesz ezekből – ezért dr. Homolya Róbert a maszkok és a kesztyűk használatára buzdítja a vasutasokat.
A MÁV az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként rekord gyorsasággal, egy hét alatt tudott átállni az otthoni munkavégzésre. Aki csak lehet, már home office-ban dolgozik – ez négyezer dolgozót jelent. Az intézkedésnek figyelemre méltó, pozitív hozadékai is vannak: egy hét alatt nagyságrendekkel papírt használtak el, a munka hatékonysága pedig megnőtt! Külön köszönet illeti a helpdeskeseket, nekik ötször–hatszor annyi megkeresést kell mostanában kezelniük, és helytállnak ebben.
A MÁV sokat költ a takarítási, fertőtlenítési képességeinek fejlesztésére. Ennek hála a járműveket napi szinten, a helyiségeket pedig hetente tudják fertőtleníteni.
Az idei bérmegállapodást márciusban elfogadták, az emelt béreket visszamenőlegesen is kifizetik majd. A dolgozók anyagi biztonságának növelése érdekében a Szép-kártyás kifizetéseket előre hozzák – derül ki a MÁV Zrt. és a HUNGRAIL elnökének videóüzenetéből.

forrás: vdszsz.hu

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT