Új taggal bővült a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület elnöksége. Dr. Katona László az MMV Magyar Magánvasút Zrt. vezérigazgatójaként tölti be tisztségét a HUNGRAIL elnökségében, és ezt megelőzően is egész életét a vasútnak szentelte.

Dr. Katona László végzettsége jogász, és a MÁV tisztképzőjét is elvégezte, 2010 óta pedig óraadóként oktat a győri Széchenyi István Egyetem Építész, Építő és Közlekedésmérnöki Kara Közlekedési Tanszékének Vasúti Tagozatán.

Ezt megelőzően már a huszadik században megkezdte vasúti karrierjét a MÁV-nál, forgalmi szolgálattevőként Esztergom, Bicske, Szárliget, Zalaegerszeg/Zalaszentiván és Herceghalom állomásokon. 2001-től a MÁV Üzemirányító Központjába került, ahol három éven át vonalirányítóként, majd területi főüzemirányítóként, később hálózati főüzemirányítóként dolgozott 2007-ig, amikor a központ vezetőjévé nevezték ki, így országos hatáskörrel felelt a vonatok közlekedéséért, rendkívüli- és veszélyhelyzetekért, ezek kezeléséért, valamint a MÁV közlekedési adatbázisáért.

2011-től a MÁV Vezérigazgatóság Forgalmi Igazgatósága Üzemirányítási Osztályának üzemirányítási osztályvezetőjeként folytatta pályafutását, és e munkakörét párhuzamosan végezte az üzemirányító központvezetői munkájával. Itt a legjelentősebb feladatai közé tartozik, hogy részt vett a MÁV üzemirányítási informatikai rendszere, a PÁVA kidolgozásában, valamint üzemirányítási alapelvek átalakításában, belső visszacsatolási rendszer kidolgozásában és a KÖFI továbbfejlesztésében.

2013-tól új színekben, a Rail Cargo Hungaria üzemviteli logisztikai vezetőjeként dolgozott, és közreműködött a vállalat vonattovábbítási tevékenységének átszervezésében, modernizációjában, valamint költséghatékonysági intézkedések során új technológiák bevezetésében.

2017 és 2019 között már a jelenlegi munkakörében, vezérigazgatóként üdvözölhette az MMV Magyar Magánvasút Zrt., amely pozícióba a CER Cargo Holding SE általános vezérigazgató-helyetteseként töltött egy év után tért vissza ismét.

Megtisztelő egy ilyen tapasztalt, nagy tudású szakembert köszönteni a HUNGRAIL elnökségében, és örömmel tekintünk a közös munka elé.

További információ: hungrail@hungrail.hu

Fotó: HUNGRAIL

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT