A Rail Cargo Austria Felügyelőbizottsága határozatot hozott arról, hogy a vasúti járművek karbantartásával, fejlesztésével és építésével foglalkozó, miskolci székhelyű TS Hungaria Kft. a Rail Cargo Hungaria Zrt. 100 százalékos tulajdonába kerül. Az évente mintegy 1400 vasúti teherkocsi fővizsgáját, átépítését, valamint több mint 12 ezer vasúti kerékpár javítását végző, 160 éves múlttal rendelkező vállalat tulajdon-átruházása 2021. január 1-vel lépett hatályba.

A döntést méltatva dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Austria Igazgatóságának tagja, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy a közvetlen irányításnak köszönhetően javul a miskolci társaság működésének hatékonysága, amellyel hozzájárul az RCH vasúti járműveinek javításával és szervizelésével összefüggő igényeinek gyorsabb teljesítéséhez, valamint az ügyfélkiszolgálás minőségének javításához. Hozzátette, hogy az üzem földrajzi elhelyezkedése ideális az Ázsiába irányuló vasúti árufuvarozás szempontjából, amely szegmensben a vállalatcsoporton belül az RCH vezető szerepet tölt be.

Kotiers Román, a Rail Cargo Hungaria gazdasági vezetője az előnyök között említette a szinergiák kölcsönös kiaknázását, a szakmai tudásvagyon megosztását, a kapacitások, valamint egyes támogató tevékenységek összehangolását. Mint mondta, a struktúraváltás javítja a TS Hungaria esélyeit arra, hogy az RCH leányvállalataként európai uniós és magyar állami támogatásokból részesedjen.

A Felügyelőbizottság döntésével kapcsolatban Lehóczki Gábor, a TS Hungaria Kft. pénzügyi területért felelős ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a társaság a tulajdonosváltás jóvoltából profitál a Rail Cargo Group pénzügyi ereje és szakmai kompetenciája nyújtotta előnyökből.

Dian József termelési területért felelős ügyvezető igazgató megerősítette továbbá, hogy a miskolci üzem csaknem 450 szakembere felkészült a 2021-ben várható feladatokra, amelyek között 1500 vasúti kocsi fővizsgája és mintegy 14 ezer vasúti kerékpár javítása szerepel. A vállalat munkavállalói a jövőben is a biztonságot és a minőséget szem előtt tartva folytatják az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását.

További információ: press.rch@railcargo.com

 

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT