A FOXrail Zrt. egy Vectron AC mozdonyt rendelt, egy további mozdonyra érvényes opcióval a Siemens Mobility Kft.-től. A mozdonyt 2021 nyarán szállítják le a megrendelő részére.

A 2020. december 22-én aláírt szerződésben megrendelt járművet a határon átnyúló forgalomban kívánja üzemeltetni a FOXrail Zrt., Magyarországon és a szomszédos országokban. A mozdonyt ETCS, PZB90 és MIREL vasútbiztosító rendszerekkel látják el, maximális teljesítménye 6400 kW, 15 és 25 kV mellett, míg végsebessége 160 kilométer/óra. A szerződés szerint a mozdonyt 2021 nyarán szállítja le a Siemens Mobility.

A FOXrail Zrt. az első magyar magán-vasúttársaság, aki Vectron mozdonyt rendelt. Ez a szerződés is jó példa lehet a többi magyarországi teherfuvarozással foglalkozó magánvasút részére, hogy éppen krízisidőszak alatt érdemes ilyen beruházást tenni, felkészülve az elkövetkező időkre.

A FOXrail vasúttársaság 2013-ban alakult, 100%-ban magyar tulajdonban lévő, független vállalat az árufuvarozási piacon. Kihasználva a vasút liberalizációját és az Európai Unión belüli szabad mozgást, határokon átnyúló folyosóforgalmat működtet, kizárólag az intermodális szektorban.

„Ma a vasúti közlekedés a legjobb megoldás, ha nagy mennyiségű árut akarunk nagy távolságra, gyorsan, biztonságosan és mindenekelőtt környezetbarát módon szállítani. Ehhez fontos, hogy a vonatainkat kiváló és megbízható mozdony vontassa az indulástól a rendeltetési helyre érkezésig.” – mondta Bogdán András, a FOXrail Zrt. vezérigazgatója.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a FOXrail bennünket választott, és cégünk ezzel is hozzájárulhat a vasúti közlekedés korszerűsítéséhez. A Vectron ismét bebizonyította, hogy kiemelkedő teljesítményének köszönhetően Európában az egyik vezető mozdonytípus.” – nyilatkozta Ludvig László, a Siemens Mobility Kft. vezérigazgatója.

A csúcstechnológiát képviselő Vectron mozdonyok alkalmasak arra, hogy Európában húsz ország vasúthálózatán közlekedjenek. Ennek a képességének is köszönhető, hogy eddig több mint ezer ilyen mozdony talált gazdára és ebből már több mint 850 Vectron teljesít a kontinensen szolgálatot. A Vectron flotta teljes futásteljesítménye több mint 390 millió kilométer. A jármű kialakítása lehetővé teszi, hogy az ETCS üzemmód (egységes európai vonatbefolyásolási rendszer) teljes európai vasúthálózati elterjedéséig az egyes országok nemzeti, B osztályú rendszereivel is közlekedjen.

További információ: mobility.kommunikacio.hu@siemens.com; foxrail@foxrail.hu

 

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT