Együttműködési megállapodást kötött a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület és a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
A HUNGRAIL, mint a hazai vasúti ágazat szakmai, érdekvédelmi szervezete, kapcsolatai bővítésével folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek segíthetik a vasút versenyképességének növelését. A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.-vel való együttműködés egyik fő célja, hogy a két szervezet közösen dolgozzon a versenyképes vasút megteremtését segítő stratégiai célok megvalósításán: olyan hatékony hálózat kiépítésén, ami átjárható, reagál a társadalmi-gazdasági kihívásokra, innovatív, biztonságos, szolgáltatásközpontú, műszaki-pénzügyi, illetve környezeti szempontból is fenntartható, és amelyen mind a személy-, mind az árufuvarozási szegmensben érdekelt vállalatok jó minőségű, megbízható szolgáltatást képesek nyújtani, versenyképes árakon. A két szervezet ugyanakkor vállalja, hogy közösen segítik a vasúti kutatást, illetve az oktatás-képzés teljes körű megújítását és a vasúti alágazat működési környezetéhez való igazítását.

Az együttműködésről szóló dokumentumot dr. Homolya Róbert, a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület elnöke és dr. Erb Szilvia, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója 2019. október 30-án, a vasúti alágazat meghatározó vállalatainak vezetői jelenlétében, ünnepélyes keretek között írta alá. „Februárban a ChinaCham Hungary Magyar–Kínai Gazdasági Kamarával, júniusban a Német Logisztikai Szövetséggel kötöttünk együttműködési, október elején pedig az Innovációs és Technológiai Minisztériummal stratégiai együttműködési megállapodást. A KTI Közlekedéstudományi Intézettel való megállapodás megújítása tovább mélyíti a két szervezet közötti együttműködést, egyben erősíti a külső partnereinkkel való kooperációt” – hangsúlyozta dr. Homolya Róbert a megállapodás aláírásakor, dr. Erb Szilvia pedig úgy fogalmazott: „remélem, hogy elemzéseinkkel, háttértanulmányainkkal még eredményesebben tudjuk szolgálni a szektor érdekeit, hatékonyan segítve ezzel az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős területének munkáját is”.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT