Június 12–13-án vizsgáztak az első, egyesületünk által szervezett veszélyesáru-szállítási biztonsági tanácsadói alaptanfolyam résztvevői. A képzést a HUNGRAIL a Hungária Veszélyesáru Mérnöki Iroda Kft.-vel közösen szervezte, a Baross Gábor Oktatási Központ tizenkét munkatársának.

A hallgatók betekintést kaptak a nemzetközi és a hazai előírásokba, az EU veszélyes áruk szállítását érintő előírásaiba, az ellenőri irányelvekbe, illetve a biztonsági tanácsadói és egyéb direktívákba. Megismerkedhettek az UN ajánlások, illetve a RID (ADR, ADN, IMDG) felépítésével, tartalmi elemeivel.

Az előadások érintették a balesetek, rendkívüli események okait, a veszélyes áruk szállításánál alkalmazandó általános megelőzési és biztonsági intézkedéseket, a veszélyek és a veszélyes áru fogalmát, az áruosztályok és a besorolás kérdéseit, az EU (GHS-CLP) veszélyes anyagok és készítmények osztályozását, illetve a szállítási osztályozási eltéréseket is.

A tanfolyam tematikájában szerepeltek a különböző szállítási módok és jelölések, a szükséges okmányok tartalmi követelményei, a szükséges felszerelések és eszközök, a szállított mennyiség korlátozása, a kivételt képező veszélyes áruk, a mentességek, a veszélyesáru-csomagolások, a veszélyesáruküldeménydarab-jelölések kérdése, illetve a rakodási és árukezelési előírások is.

 

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT