A Transport Logistic kiállításon a magyar standon tapasztalható, fokozott figyelem egyértelműen igazolta: hazánk felkerült a globális logisztikai térképre.

A június 4. és 7. között megrendezett Transport Logistic a logisztikai szakma legrangosabb seregszemléje és szakvására. Az expo több mint 115 ezer négyzetméternyi területén 62 ország 2162 kiállítója várta a látogatók 123 országból érkező, több mint 60 ezres seregét. Az idei Transport Logistic fókuszában a robotika, a mesterséges intelligencia, a „kiterjesztett valóság” logisztikai szektorra gyakorolt hatása állt.

A HUNGRAIL negyedszer képviselte az ágazat hazai szereplőit a bajor fővárosban. A szakmai szervezet a magyar stand kiállítóival, a MÁV-val, a Rail Cargo Hungariával, a CER Hungaryvel, a GYSEV CARGO-val, a Záhony-Porttal és – a kistérségi kapcsolatok erősítése jegyében – a PACOBO-val kiegészülve azon dolgozott, hogy bemutassa: miért is pályázik hazánk Közép-Európa logisztikai központjának szerepére. A standot ö犀利士
vező óriási érdeklődés egyértelműen igazolta: Magyarország felkerült a globális logisztikai térképre.

A magyar stand ünnepélyes megnyitásán dr. Homolya Róbert, az egyesület elnöke, a MÁV elnök-vezérigazgatója, Barabás Emőke, Magyarország külgazdasági attaséja, dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke és dr. Katona László, az MMV Magyar Magánvasút Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt.

A Transport Logistic 2019 keretében folytatott tárgyalások tapasztalatai alapján a kiállító cégek úgy látták, a magyar kormánynak és a vállalatoknak az előző kiállítás óta eltelt elmúlt két évben tett erőfeszítései meghozták eredményüket: hazánk bekerült a nagy szállítmányozó cégek látóterébe, a magyar vasúti hálózat – a két évvel ezelőtti negatív tapasztalatokkal ellentétben – ma már vitathatatlanul ott van az Ázsiából Európába tartó szállítási útvonalak között.

 

 

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT