A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület május 3-i közgyűlésén elnökké választotta dr. Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját. Az új elnök köszönetet mondott a tagság bizalmáért és megköszönte elődje munkáját.

Május 3-ától dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület új elnöke. Dávid Ilona, az egyesület 2016 júliusában megválasztott elnöke a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztertől kapott új megbízatásával, a Volán-társaságok integrációjával járó megnövekedett feladatok miatt nem tudja tovább ellátni tisztségét.

Dr. Homolya Róbertet 2018. december 13-i közgyűlésén választotta elnökségi taggá a HUNGRAIL. A ma megválasztott elnök 2017-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkáraként felügyelte a közlekedéspolitikát, 2018 augusztusától pedig ő tölti be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói tisztségét. Szakmai tapasztalata nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az egyesület kormányzati szinten is sikeres szakmai érdekképviseletet folytathasson.

Dr. Homolya Róbert köszönetet mondott a tagság bizalmáért és megköszönte elődje munkáját. Az egyesület nemzetközi és hazai kapcsolatai sokat erősödtek Dávid Ilona elnöksége alatt; a HUNGRAIL volt a házigazdája a 2016-os G4 (osztrák, szlovén, horvát, magyar), illetve a 2018-as V4+ vasúti felsővezetői találkozóknak. Az elnöki ciklus második évében megalakult HUNGRAIL Vasútakadémia idén május 8-án már harmadszor rendezi meg konferenciáját, mely – az őszi Magyar Vasút konferenciával együtt – rövid idő alatt fontos tájékozódási ponttá, kihagyhatatlan eseménnyé vált a szakma szereplői számára.

Az egyesület meghatározó együttműködési megállapodásokat kötött – a többi közt a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, a ChinaCham Hungary Magyar–Kínai Gazdasági Kamarával, a Közlekedéstudományi Intézettel, a Magyar Vámszövetséggel, illetve a Magyar Vasúti Magánkocsi Szövetséggel – és fontos stratégiai partnere maradt az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, illetve – az előző parlamenti ciklusban – a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT