Tagok

A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület szakmai érdekképviseletként küzd 35 tagvállalat érdekében

13etrVasúti járműgyártásAz Alstom több mint 20 éve van jelen Magyarországon, az ország egyik legnagyobb metrószerelvény-beszállítója, amely a budapesti metrószerelvények 50 százalékát gyártotta, a 2-es valamint a 4-es metróvonalra, amely az első vezető nélküli metróvonal Közép- és Kelet-Európában. Az Alstom 2021 januárjában integrálta portfóliójába a forgóváz keretek gyártásra szakosodott, nagy múltú mátranováki gyárat. Az Alstom fedélzeti ERTMS megoldások terén meglévő szakértelmének köszönhetően a MÁV-Start 59 vonatára kerül telepítésre fedélzeti ETCS berendezés. Az Alstom nemzetközi piacvezető a mobilitási megoldások terén. Cégünk a vasúti járművek, a jelzőrendszerek és a karbantartási megoldások teljes portfólióját biztosítja, beleértve az olyan zöld mobilitási innovációkat, mint például az akkumulátoros vonatok vagy a világ első hidrogén meghajtású vonata, a Coradia iLint.
13etrVasúti logisztikaAz ÁTI DEPO Zrt. Magyarország egyik legnagyobb raktárkapacitásával rendelkező logisztikai szolgáltatója. Jelenleg 13 telephellyel rendelkezik az ország különböző pontjain, melyek közül 9 helyen iparvágányt is üzemeltetnek. Fő tevékenységük a gabona és egyéb mezőgazdasági, valamint élelmiszeri alapanyagokhoz, termékekhez kapcsolódó logisztikai szolgáltatás.
13etrVasúti személyszállításA BKV a legjelentősebb városi közlekedési társaság, budapesti metró- és villamosüzeme révén a legnagyobb utasforgalmú kötöttpályás szolgáltató az országban.
Vasúti árufuvarozásA CER Hungary 2005-ben kezdte meg vasútvállalati tevékenységét, mára jelentős piaci szereplő lett, saját mozdonyflottájára is támaszkodva.
14erVasúti árufuvarozásA DB Cargo Hungária komplex vasúti logisztikai szolgáltatásaival tette magát megkerülhetetlen piaci szereplővé, iparvágányok és belső vasútüzemek kiszolgálását is végezve.
14erVasúti személyszállításA DKV Zrt. Debrecen város tömegközlekedéséről gondoskodik.
16reVasúti járműgyártásA Dunkaeszi Járműjavító a hazai vasúti járműipar egyik legrégibb, legjelentősebb szereplője, főjavítás mellett nagyjavításokat és gyártást is végezve.
13etrVasúttechnológiaA St. Louis, Missouri központú amerikai Emerson (NYSE: EMR), egy globális technológiai és mérnöki vállalat, amely innovatív megoldásokat kínál az ipari, kereskedelmi és lakossági ügyfelek számára. Az Emerson egri telephelyén sűrített levegővel működő pneumatika hengerek és szelepek készülnek, melyeket AVENTICS márkanév alatt értékesít a vállalat. Az Emerson AVENTICS termékein keresztül számos, a vasútipar speciális követelményeire optimalizált egyedi megoldást kínál vevőinek az ajtónyitástól a fékrendszereken át a pantográf kontrolljáig.
16reVasúti áruszállításA Floyd 2003-ban az első árufuvarozó magánvasutak között kezdte meg működését. 2008-ban Európa legnagyobb kikötő üzemeltető társasága, az Eurogate vállalatcsoport többségi részesedést szerzett a cégben 64%-kal, a vállalat kisebbségi tulajdonosa az I.C.E. Holding Kft. lett 36%-kal. A Floyd Magyarországon kívül Ausztriában rendelkezik vasútbiztonsági tanúsítvánnyal.
Fő profiljuk a BILK és németországi célállomások között közlekedő konténervonatok és Szlovákiából érkező üzemanyag szállítmányok fuvarozása Magyarországon. 2020 óta jelentős rönkfa- és gabonaszállításokat bonyolítanak elsősorban Románia-Szlovákia tengelyen.
A vállalat 2022-ben nevet váltott: Floyd Zrt-ről EUROGATE Rail Hungary Zrt-re. Értékesítésre kerültek az angol típusú mozdonyok és a továbbiakban modern, interoperábilis mozdonyparkkal történik a szolgáltatás nyújtása. A tevékenység fókuszába az intermodális fuvarozás került.
Magyarországon saját erőforrással látják el tevékenységüket, a környező országokban pedig megbízható partner vasútvállalatokkal működnek együtt.
16reVasúti logisztikaA Ferroport Kft. 1991 óta nyújt logisztikai, raktározási szolgáltatásokat Csepelen, a Szabadkikötő területén. A mintegy 5,4 hektáros területen elsősorban vas- és acél fél- ill. készterméket fogadnak, tárolnak és továbbítanak közúton, vasúton vagy folyami hajókon. Ezen kívül különféle ömlesztett árut (gabona, műtrágya, hulladékvas) is rendszeresen rakodnak a trimodális lehetőségeikkel, raktáraik, híddaruik és egyéb rakodó berendezéseik segítségével.
Pályahálózat-működtető/Vasúti személyszállításA GYSEV integrált vasútvállalatként pályahálózatot működtet és személyszállító vonatokat közlekedtet Sopron, Győr és Szombathely környékén magyar és osztrák területen.
04Vasúti árufuvarozásA GYSEV CARGO 2011. január 1-jével önálló vasúti árufuvarozóként jelent meg az európai árufuvarozási piacon mint a GYSEV Zrt. leányvállalata. A vasúti árufuvarozás mellett kiegészítő logisztikai szolgáltatások széles palettájával áll ügyfelei rendelkezésére. A jelenlegi kelet-nyugat irányú fordítókorong funkció mellett egyre nagyobb szerepet vállal az európai észak-déli irányú áruszállításban is.
06Pályahálózat-működtetőA MÁV Zrt. 7300 kilométernyi vasútvonalat üzemeltet független pályahálózat-működtetőként.
11Vasúti karbantartásA MÁV FKG Kft. alapvető célja a MÁV Zrt. kezelésében lévő magyarországi vasúti pálya tervezhető karbantartási és felújítási munkáinak végrehajtása, illetve az ehhez kapcsolódó vasútépítő, vágány és kitérő szabályozó nagygépek üzemeltetése.
11Vasúti személyszállításA MÁV-HÉV Zrt. 2016. november 1-jétől üzemelteti a Budapesti Helyiérdekű Vasút vonalait.
11Vasúti karbantartásA MÁV Zrt. egyszemélyes korlátolt felelősségű társaságot alapított 1996-ban a vasúti pályák pályafelügyeleti vizsgálatára. 2017. március hónapban a Társaság többszemélyessé vált, az Alapító MÁV Zrt. 0,02%-os üzletrészt a MÁV-HÉV Zrt. részére átruházott. A Társaság tevékenységi köréhez tartozik a MÁV Zrt. vágányhálózatának geometriai mérése és a pályában fekvő sínek diagnosztikája, a vasúti alépítmény vizsgálata, a vasúti pályákba bekerülő új és használt anyagok minősítése, a vasúti hidak időszakos és speciális vizsgálata és a járművizsgálati tevékenység. A Társaság feladatköre a mérési és vizsgálati eredmények kiértékelése, a mérésekhez használt mérőeszközök, illetve mérőműszerek fejlesztése.
11Vasúti árufuvarozásA 2021-ben 20 éves MÁV-REC Kft. a saját célú árufuvarozási terület egyik meghatározó, stabil szereplője. A Társaság széles körben biztosít képzési, illetve oktatási szolgáltatásokat a vasúti társaságok számára a vasúti biztonsággal összefüggő munkakörök tekintetében. A cég egyéb tevékenységeihez tartozik a hulladékgazdálkodási-környezetvédelmi feladatok ellátása, illetve a rakodólapok ellenőrzése.
A MÁV–REC Kft. vezetésével 2020. június 23-án megalakult a Záhony Logisztikai és Ipari Övezet nevű konzorcium, melynek másik meghatározó tagja a Záhony Port Zrt. A létrehozott konzorcium célja, hogy a nyugat felé tartó gazdasági és kereskedelmi útvonalak fejlesztésébe bekapcsolódva a kínai állam által támogatott Belt and Road Initiative-on (BRI) keresztül egy, az európai viszonylatban stratégiailag is jelentős, innovatív logisztikai-, vasúti- és áruforgalmi csomópont megvalósítását készítse elő.
08Vasúti személyszállítás/Vasúti járműgyártásA MÁV-START Zrt. a MÁV hálózatán végez vasúti személyszállítást, jelentős gördülőállományt üzemeltetve és karbantartva.
11Vasúti karbantartásA MÁV VAGON Kft. a vasúti műszaki szolgáltatások piacán a vevői igényeknek megfelelő komplex vasúti járműjavítási, karbantartási, felújítási szolgáltatások végzésével és fejlesztésével a gépgyártó és járműjavítást igénybe vevő szereplők szegmentált szükségleteinek fenntartását, kielégítését, hatékonyságának növelését, valamint az IC+ gyártási programban a gyártási tevékenység feladatainak ellátását tűzte ki célul.
15reVasúti személyszállításFő tevékenységünk a vasúti személyszállítás, melynek keretében a klasszikus gőzfelhős nosztalgia utak mellett MRT Expressz néven kirándulóvonatokat is közlekedtetünk belföldi és külföldi desztinációkra. Egyénileg tervezett utazások megvalósításához bérbe is adjuk járműveinket. Árutovábbítási üzletágunk ömlesztett áru és vasútépítéshez használt anyagok szállításán túl vállalja speciális szerelvények és vasúti munkagépek továbbítását, valamint vasúti járművek karbantartását is.
01Vasúti árufuvarozásA Metrans az intermodális szállítás legjelentősebb hazai szereplője, a konténerek szállítását saját vasútvállalatukkal saját termináljaikra támaszkodva fuvarozva.
13Vasúti árufuvarozásA vasúti árufuvarozási piac második legnagyobb szereplője az MMV, melyet külföldi leányvállalatok mellett 11 saját mozdonya is erősít.
11Vasúti logisztikaA MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége a szénhidrogén-ipari ellátási lánc összes elemére kiterjed. Mintegy 100 km hosszú iparvágány hálózatán,  26 saját tulajdonú vontatójárművel végzi belső vasútüzemi tevékenységét.  Közel 2000 saját tulajdonú illetve bérelt vagonból álló flottájával évente mintegy 2,5 millió tonna szénhidrogénterméket szállít vasúton a hazai és külföldi piacokra.
VasúttechnológiaA PowerQuattro a vasúti biztosítóberendezések szünetmentes energiaellátását biztosítja világszínvonalú akkumulátoros rendszereivel.
VasúttechnológiaA Prolan a vasúti automatizálás élenjáró mérnökcége, specialitásuk a jelfogós biztosítóberendezések távvezérlésének nagybiztonságú megvalósítása.
14Vasúti árufuvarozásA Rail Cargo Hungaria Zrt. a közép- és délkelet-európai térség piacvezető árufuvarozási vállalatcsoportjának, a Rail Cargo Group tagjaként évente több mint 128.000 vonatot és közel 32 millió tonna árut közlekedtet, amelyből mintegy 10 millió tonna fuvarozását 25 mozdonyból álló saját flottájával teljesíti.
11Vasúti árufuvarozásA Rail Cargo Logistics-Hungaria Kft. az agráripari termékék, autóipari, építőipari anyagok, vegyipari, kereskedelmi áruk, faáruk, fémáruk, papíráruk, ócskavas és speciális fuvarozások területén nyújt teljeskörű szolgáltatásokat.
11dzrTerminál üzemeltetésA Rail Cargo Terminal – BILK Zrt. a Rail Cargo Austria cégcsoport stratégiai szempontból legjelentősebb terminálja, Magyarországon piacvezető. Logisztikai forgatókorongként kapcsolatot biztosítunk az összes jelentős európai kikötőhöz, hidat adunk a távolkeleti „Selyemúton”  Kelet és Nyugat között.
11Vasúti tanúsító szervezet (NoBo, DeBo, AsBo) A RailCert Hungary Kft., mint Bejelentett (NoBo), Kijelölt (DeBo) valamint Független értékelő Szervezetként (AsBo) végzi tevékenységét hazai és nemzetközi Megbízói számára. A vállalat nagy tapasztalattal rendelkező szakértői csapata a vasúti ágazat valamennyi területén (Infrastruktúra, Energia, Jármű, Ellenőrző-irányító és jelző) lát el megfelelőségértékelési feladatokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően.
11Vasúti árufuvarozásRail Transport Hungary (RTH) egy újonnan alakult tapasztalt szakemberekkel rendelkező vasúti árufuvarozással foglalkozó vállalat. A cégünk 2022-ben alakult, azzal a céllal, hogy a vasúti árufuvarozás területén kiemelkedő minőségű szolgáltatásokat nyújtson. A vállalat székhelye, telephelye a dinamikusan fejlődő Debrecen és Püspökladány városában található.
10Vasúttechnológia, vasúti járműgyártásA Siemens Mobility Kft. a Siemens AG tulajdonában lévő, függetlenül működő, önálló vállalatként végzi tevékenységét. A közlekedési megoldások területén több mint 160 éve vezető szerepet betöltő Siemens Mobility folyamatosan fejleszti portfólióját a gördülő állomány, vasúti automatizálás és villamosítás, az ezekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások, valamint a világpiacra irányuló vasútdigitalizációs kutatás és fejlesztés területén. A digitalizáció révén világszerte lehetővé teszi a közlekedési szolgáltatók számára az intelligens infrastruktúra kialakítását, a fenntartható értékteremtést a teljes termékéletciklusra, valamint növeli az utasélményt és garantált rendelkezésre állást biztosít.
15Képzés, oktatásA Smart Railway Solution Kft. a vasúti közlekedés biztonságával kapcsolatos munkakörökben foglalkoztatott személyzet képzését, oktatását és vizsgáztatásának megszervezését vállalja, a Vasúti törvény és a vonatkozó jogszabályi előírások szerint, piacvezető a hazai vasúti képző szervezetek között.
09Vasúti járműgyártásA FLIRT motorvonatok gyártójaként ismert svájci cégcsoport Magyarországon leányvállalata Szolnokon végez vasúti járműgyártást, Pusztaszabolcson karbantartást.
VasúttechnológiaA Thales a vasúti biztosítóberendezések piacának egyik legjelentősebb európai szereplője, meghatározó szerepe van az ETCS rendszer elterjesztésében.
11Vasúti logisztikaA TransPlus (Hungary) Kft. a Danucem leányvállalataként a CRH Csoporthoz tartozik, és elsősorban a Danucem Magyarország Kft. számára végez logisztikai feladatokat. A vállalat 4 cementterminállal, saját flottával, professzionális logisztikus csapattal és innovatív szolgáltatásokkal biztosítja a száraz ömlesztett és raklapos anyagok megbízható és gyors szállítmányozását közúton és vasúton egyaránt.
11Vasúti járműgyártásA TS Hungaria Kft. vasúti teherkocsik és azok alkatrészeinek gyártásával és javításával foglalkozik.
11Terminál üzemeltetésA Záhony-Port vasútlogisztikai tevékenységének fő fókusza a széles nyomtávú vasúti tehervagonok átrakása normál nyomtávú kocsikba.
11VasútépítésA VAMAV Kft. vasúti kitérők, vágánykapcsolatok, vágányátszelések és felépítményi szerkezetek tervezésével, gyártásával és karbantartásával foglalkozik.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT