Élelmiszercsomagot és hűtőszekrényeket ajánlott fel a vasúttársaság az Országos Mentőszolgálatnak. A MÁV-Start ugyanis szeretné támogatni a minden nap hősiesen, emberfeletti munkát végző mentőket, ezért másfél millió forint összegben élelmiszert és tíz hűtőszekrényt ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak. A kölcsönös tisztelet jeléül pedig Kresz Gézáról, a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület alapítójáról a közeljövőben elneveznek egy IC vonatot.

A veszélyhelyzet minden területre kihatott, egyes szakmákra pedig különösen nagy terhet és felelősséget ró mind a mai napig. Példaértékű helytállásban kiemelkedik az egészségügyi dolgozók munkája is. A Magyar Államvasutak szolgáltatása sem állt le a veszélyhelyzet kihirdetése után, a vonatközlekedés zavartalan, naponta mintegy 3100 szerelvény indul. A vasúttársaság március végétől az egészségügyi dolgozók közlekedését azzal is segíti, hogy járataikon ingyenesen utazhatnak.

A mostani támogatás részeként pedig egy teherautónyi élelmiszert és tíz, egyenként 210 literes hűtőszekrényt juttatott el a vasúttársaság az Országos Mentőszolgálat munkatársainak. A sajtótájékoztatón Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta: „A vasúttársaság a mostani felajánlásával is köszönetet mond az egészségügyben dolgozóknak. Tiszteletünk és elismerésünk jeléül pedig az Országos Mentőszolgálat elődjéről a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület alapítójáról, Kresz Gézáról a közeljövőben elnevezünk egy IC vonatot.”

forrás: MTI
fotó: Tisztelgő felajánlás a mentőszolgálat dolgozóinak

Legutóbbi hírek

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT