Az igazgatóság március 23-ától Erdélyi Barnát, a társaság jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettesét nevezte ki ideiglenes vezérigazgatónak. A Waberer’s International Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatása szerint a cég átalakulását 2019 eleje óta vezető Robert Ziegler távozik a vezérigazgatói pozícióból, és lemond a társaság igazgatóságában betöltött tisztségéről is.

A társaság költségcsökkentési intézkedések bevezetését jelentette be azonnali hatállyal a koronavírus káros hatásainak ellentételezésére a BÉT honlapján. Az intézkedések kiterjednek a kamionok jelentős részének azonnali leállítására a Waberer’s nemzetközi flottájában. Elfogadták az országon kívüli eszközök és járművezetők hazatelepítési tervét, megkezdték annak végrehajtását. Ésszerűsítik a munkaerő-állományt, a bevezetett HR-intézkedések összessége magában foglalja az új keresések befagyasztást, a bérek újratárgyalását, és egy fizetés nélküli szabadsággal kapcsolatos programot.

Erdélyi Barna vezérigazgató az intézkedésekről szóló közleményben kiemelte, a bevezetett intézkedésekkel megtalálják a kényes egyensúlyt a pénzügyi helyzetük szükségszerű javítása és az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási színvonal fenntartása között, az intézkedések biztosítják tevékenységük fenntarthatóságát a jelenlegi kihívásokkal teli időszakban.

Iparági hírek szerint a Waberer’s 1100 kamiont állít le, a munkaszerződések felmondása pedig az ukrán és szerb gépkocsivezetőket szinte kivétel nélkül érinti.

forrás: MTI, iho.hu

Legutóbbi hírek

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT