A Sipos István-díj bírálóbizottságának három tagja, dr. Fónagy János miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára, dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára és dr. Gyurkovics Sándor, a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület etikai bizottságának elnöke idén úgy határozott, hogy a magyar vasút világában kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégák elismerésére alapított elismerést – posztumusz – Kukely Mártonnak, a CER Cargo Holding SE vezérigazgatójának, a HUNGRAIL ellenőrző bizottsága elnökének, a MÁV egykori vezérigazgatójának ítélik.

A díjat a Magyar Vasút 2019 konferencián a HUNGRAIL elnöke, dr. Homolya Róbert, ügyvezető igazgatója, Hódosi Lajos és a bírálóbizottság tagjai adták át Kukely Mariannának és ifj. Kukely Mártonnak. A díjátadás után a konferencia résztvevői megtekinthették a HUNGRAIL megbízásából Kukely Mártonról készült kisfilmet, T. Hámori Ferenc és Tóth Gábor alkotását.

Kukely Mártontól szeptember 17-én délelőtt, a sámsonházai temetőben, majd délután, a Vasúttörténeti Parkban vettünk búcsút. A Tatai úti gyászünnepségen Horváth László, a CER Hungary Zrt. elnöke, dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke emlékezett augusztus 30-án, fájdalmasan fiatalon elhunyt kollégánkra.

 

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT