A hazai vasúti ágazat első számú találkozóján, a Magyar Vasút 2019 konferencián az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője, prof. dr. Palkovics László miniszter és a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület elnöke, dr. Homolya Róbert fontos dokumentumot írtak alá. A két szervezet közötti stratégiai együttműködési megállapodás célja, hogy a szaktárca és az egyesület között létrejövő közvetlen egyeztetés eredményeképpen minél jobb minőségű, szakmai szempontból megalapozott, a szabályozási célnak legjobban megfelelő jogszabályok szülessenek.

Az együttműködés a többi közt kiterjed a vasúti személyszállítási szolgáltatás fejlesztésére, a munkaerő-gazdálkodásra vonatkozó, a vasúti ágazatot is érintő jogszabályok véleményezésére, Magyarország logisztikai elosztó központ szerepének erősítésére, az ideiglenes és lassújeleknek az eljutási idők csökkentése és a menetrendszerűség növelése érdekében történő felszámolását biztosító programok kidolgozására és végrehajtására és az ágazatot érintő adminisztrációs terheknek a vasúti ágazat termelékenységének növelése érdekében történő csökkentésére is.

A HUNGRAIL a megállapodásban vállalta, hogy a közvetlen egyeztetés során mindent megtesz az adott jogterület alá tartozó, stratégiai partnerséggel nem rendelkező szervezetek véleményének megjelenítése érdekében.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT