November 4-től újra minősített RID oktatói tanfolyamot indít a HUGRAIL Vasútakadémia. A tanfolyam gyakorlatorientált; célja – „train the trainer” képzés keretében – a RID oktatást végző veszélyes áru-szállítási biztonsági tanácsadók szakmai és pedagógiai-andragógiai ismereteinek bővítése, a helyes és korszerű RID oktatási gyakorlat elsajátítása.

A 19/2011. (V. 10.) NFM rendelet 8. § 7. és 8. bekezdésben foglaltak szerint a veszélyesáru-szállítási biztonsági tanácsadók számára előírás a RID oktatói minősítés megszerzése.

A tanfolyam november 4-től 12-ig tart, Budapesten, a november 6-i nap a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakmai napja lesz. A minősítő vizsgára november 12-én kerül sor. A teljes képzési költség (min. 2 fő jelentkezése esetén, -10.000 Ft/fő kedvezménnyel): 225.000 Ft+ÁFA/fő. Teljes jogú tagsággal rendelkező HUNGRAIL-tagvállalatoknak: 205.000 Ft+ÁFA/fő. Érdeklődni Fekete Boglárka oktatásszervezőnél, a +36 30 668 4856-os telefonszámon vagy a fekete.boglarka@hungrail.hu címen lehet.

Egyesületünk ebben az évben már három RID oktatói tanfolyamot szervezett a MÁV SZK Baross Gábor Oktatási Központtal együttműködve. A szeptember 10-én befejeződött képzést (mely a HUNGRAIL Vasútakadémia keretében már a kilencedik minősített RID oktatói képzés volt) 12-en végezték el. A vizsgabizottság elnöke Kovács Miklós Bonifác (tűzoltó alezredes, országos iparbiztonsági főfelügyelő, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság), a vizsgabizottság tagjai dr. Erb Szilvia (ügyvezető igazgató, KTI Közlekedéstudományi Intézet), Pintér-Deák Ottilia (környezetvédelmi referens, veszélyes áru szakreferens, Innovációs és Technológiai Minisztérium), dr. Sárosi György (ügyvezető igazgató, Hungária Veszélyesáru® Mérnöki Iroda Kft.) és Vincze Attila András (vizsgafelügyelő, KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft., Felügyeleti és Módszertani Igazgatóság) voltak.

Gratulálunk a végzett hallgatóknak!

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT