Augusztus 30-án, életének 63. évében meghalt Kukely Márton, a CER Cargo Holding SE vezérigazgatója, a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület ellenőrző bizottságának elnöke, a MÁV egykori vezérigazgatója. Kollégánkat súlyos, méltósággal viselt betegség után érte a halál.

Kukely Márton 1956-ban született Salgótarjánban. Karrierje a kezdetektől fogva a vasúthoz kötődött. Moszkvában a Vasútmérnöki Egyetem villamosmérnöki karán szerzett diplomát, majd 1980-ban hazatérve a Magyar Államvasutak alkalmazásába lépett. Felkészültsége és rátermettsége alapján egyre felelősségteljesebb feladatokat kapott az akkoriban 200 millió utast szállító és több mint 100 millió tonnát fuvarozó vállalatnál. Részt vett az állami vasút reformjában, amelynek vezetését vezérigazgatóként a társaság történetének legfeszültebb időszakában vette át.

A MÁV-os évek után Kukely Márton a CER-csoportnál folytatta pályafutását. Irányítása alatt a cég dinamikus növekedésbe kezdett: nőtt a holding hatékonysága, 2014-től kiépült a saját járműflotta, a vezérigazgató az egyéb vasúti tevékenységeket is a cégcsoportba integrálta.

Kukely Márton hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerét, évtizedes szakmai tapasztalatát és tekintélyét az ágazat vezetői minden területen elismerték. Ezért választotta elnökévé a HUNGRAIL ellenőrző bizottsága is; feladatát mindig lelkiismeretesen, a tőle megszokott magas szakmai színvonalon látta el.

Kukely Mártont a CER Cargo Holding SE saját halottjának tekinti, búcsúztatása szeptember 17-én 15 órától a Magyar Vasúttörténeti Parkban (Budapest XIV., Tatai út 95.) lesz. Egyesületünk osztozik a család és tagvállalati kollégáink gyászában; Kukely Márton emlékét megőrizzük!

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT