Budapest, 2021. 03. 31. – Magyar Vasút

Május 30-áig lehet a tagállamok közötti kombinált árufuvarozás egyes típusaira vonatkozó közös szabályok megállapításáról szóló 92/106/EGK tanácsi irányelv felülvizsgálatát véleményezni.

hirdetés

A fenntartható áruszállítás elve jegyében elindított kezdeményezés célja a vasút, a rövid távú tengeri és a belvízi szállítás arányának növelése a teljes áruszállításban. A kombinált árufuvarozásra vonatkozó kezdeményezés felülvizsgálja:

  • mely szállítási műveleteket kell támogatni,
  • mely támogatási intézkedések lennének a leghatékonyabbak e tekintetben.

A bizottsági javaslat elfogadása 2022 harmadik negyedévére várható.
Előzmény: az Európai Bizottság eredetileg 2017 novemberében nyújtotta be jogalkotási javaslatát a kombinált árufuvarozás módosítására vonatkozó európai parlamenti és tanácsi irányelvtervezettel, amit az I. Mobilitási Csomag kiemelt kérdéseivel párhuzamosan tárgyaltak vitákkal, míg végül a Bizottság levetette a napirendről, és 2019. II. félévben bejelentette, hogy a kombinált árufuvarozásra új javaslatot fog kidolgozni 2022-ben.

További részletek a weboldalon: ec.europa.eu.

 

Az írás a kétheti Magyar Vasút lapban jelent meg, amely a vasúti szektor első számú vasútgazdasági lapjaként naprakészen tájékoztatja olvasóit a vasúti ágazat híreiről, és javítja a szektor reputációját a döntéshozók és a széles közvélemény körében. Az olvasók rálátnak arra a közös építkezésre, amelynek célja egy tisztább közlekedési rendszer kialakítása. Aktuális információkkal, a döntéshozók és valamennyi érintett, valamint a vasút iránt érdeklődő olvasók hiteles, objektív, naprakész tájékoztatásával segít a lap az eligazodásban a vasúti piacon.

A minden páratlan hét csütörtökén megjelenő lap az alábbi terjesztőknél érhető el: http://bit.ly/MagyarVasut

Előfizetés és további információ: hungrail@hungrail.hu

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT