Eddig ez a legjelentősebb tömegközlekedésre szánt befektetés – jelentette be jelentette be Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi miniszter. A csomag a gazdaság újraindításával kapcsolatos intézkedések része, a pénzt elsősorban az infrastruktúra kiépítésére, valamint a szolgáltatások bővítésére fordítják.

A csomagból 150 millió eurót költenek az infrastruktúra, mindenekelőtt a vidéki vasútvonalak fejlesztésére, további 150-et pedig a szolgáltatások korszerűsítésére. Ez nemcsak az életminőséget javítja, hanem az adott régiót az eddiginél hatékonyabban kapcsolja be az ország vérkeringésébe, a turisztikai célpontok pedig környezetbarát módon válnak megközelíthetőbbé – szögezte le a környezetvédelmi miniszter.
Gewesslerarról is beszélt, hogy további 250 millió euró jut az elkövetkező két évben a meglévő vasútvonalak átépítésére és újak létesítésére, a vasutak modernizálása pedig újabb munkahelyeket teremt Ausztriában. A megbízások nyolcvan százalékát osztrák kis- és középvállalkozások kapják. Aláhúzta, hogy a csomag segítségével egyben 53 ezer álláshelyet sikerül megmenteni, illetve létesíteni.

Andreas Matthä, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) elnöke hangsúlyozta, hogy a vasútvonalak kiépítésével jelentősen megkönnyítik az ingázok helyzetét, és várhatóan Ausztria-szerte többen vállalkoznak majd arra, hogy a lakhelyüktől távolabb helyezkedjenek el. Azzal pedig, hogy a turisztikai látványosságok egy része környezetbarát módon, vonattal megközelíthetőbbé válik, turisták újabb csoportjait sikerülhet megnyerni.

forrás: MTI
fotó: Leonore Gewessler szerint a megbízások nyolcvan százalékát kis- és középvállalatok kapják

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT