A HUNGRAIL Vasútakadémia immáron kilencedik alkalommal indítja el Minősített RID oktatói képzését.

A HUNGRAIL, mint a vasúti ágazat szakmai érdekvédelmi szervezet kiemelt célja, hogy csökkentse a vasúton történő veszélyesáru-szállítása során felmerülő kockázatokat, elsősorban az érintett szakemberek felkészültségének javításán keresztül.

A jelenlegi gyakorlat szerint a RID tanácsadói végzettség megszerzéséhez nem szükséges feltétlenül felsőfokú végzettség és vasútszakmai ismeret. A tanácsadó pedagógiai (andragógiai) ismeret és oktatási gyakorlat nélkül oktathat RID-et.

A HUNGRAIL Vasútakadémia együttműködve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal kidolgozta célirányos „Minősített RID Oktató” gyakorlatorientált képzését, melynek célja a „Train to Trainer” képzési rendszer keretében a RID oktatást végző  biztonsági tanácsadók szakmai és pedagógiai-andragógiai ismereteinek bővítése és a helyes és korszerű RID oktatási gyakorlat elsajátítása.

A RID ellenőrzések középpontjában Európa szerte a RID 4, 5 és 6 részeinek történő megfelelés szerepel. Ebből következik, hogy a célellenőrzések több mint 80 %-a veszélyes árut szállító vasúti tartálykocsikra irányul. A DISASTER – RID akciók során a BM OKF ellenőrei több ezer vasúti járművet ellenőriznek. Az ellenőrzés során feltárt szabálytalanságokat elemezve megállapították, hogy a vasúti közlekedésben résztvevő, illetve közreműködő személyek RID ismeretekre irányuló képzését és továbbképzését javítani szükséges a vasúti közlekedésbiztonság növelés céljából.

Részletes program és jelentkezés ide kattintva!

További információ: Fekete Boglárka oktatásszervező  +3630 668 4856

 

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT