Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Homolya Róbertet nevezte ki a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. élére. A sikeres menedzser Dávid Ilona, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől és a jövőben a miniszter felkérésére a VOLÁNBUSZ Zrt. irányítását fogja ellátni.

Homolya Róbert jogász, közlekedéspolitikai szakember. 2015 és 2017 között a Miniszterelnökségen töltött be miniszterelnöki biztosi, majd kormánybiztosi pozíciót, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként látta el a szakterület irányítását.

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a Volán-társaságok reorganizációjára, megújítására kérte fel Dávid Ilonát, elismerve ezzel a MÁV elnök-vezérigazgatójának vállalatvezetői, gazdasági és szervezéstechnikai erényeit. A társaság Dávid Ilona vezetése alatt modern, az adósságait megbízhatóan, jó ütemben törlesztő, sikeres, az elmúlt két üzleti évet már nyereséggel záró nagyvállalattá alakult. Irányításával Európa legnagyobb egységes Flirt motorvonat járműflottáját sikerült Magyarországra hozni, nevéhez fűződik a 2017-ben megkezdett bérfelzárkóztatási program, elindult számos pályafelújítás, illetve az utasok kényelmét és a biztonságos és pontos vasúti közlekedést szolgáló fejlesztés.

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT