A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület 2018. szeptember  13-án rendezi meg a hazai vasúti szakma legrangosabb rendezvényét, a Magyar Vasút 2018 szakmai konferenciát Budapesten, a New York Palotában.  Az eseményen a kormányzat közlekedésért felelős döntéshozói, a meghatározó hazai vasúti társaságok és a V4 országok vasútvállalatainak vezetői vesznek részt. A prezentációk és a szakmai kerekasztal beszélgetések lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érintettek megismerjék az aktuális trendeket, megosszák egymással ötleteiket, és közvetlen párbeszédet folytassanak a minisztérium, a hatóság és az érdekképviseletek képviselőivel.

A konferencia fókuszában ez alkalommal is a vasúti alágazat szereplőit érzékenyen érintő kérdések szerepelnek, melyek megoldása elengedhetetlen a minőségi és versenyképes szolgáltatások, és így a vasút piaci sikerének biztosításához. Az alapvető cél a magyar vasúti közlekedés népszerűsítése, a magyar vasút jó hírnevének erősítése, valamint a vasutas szakma presztizsének növelése. A résztvevők 4 fő téma köré csoportosított előadásokból kaphatnak képet a kormányzat, a különböző vasútvállalatok, szállítmányozók és szakmai szervezetek aktuális helyzetéről, elképzeléseiről, javaslatairól. Az idei rendezvény kiemelt témái:

  1. V4 – közös megoldások a vasúti alágazatot sújtó munkaerőhiány mérséklésére
  2. Magyarország lehetőségei a kínai vasúti alternatív szállítási útvonalak vonatkozásában
  3. A vasút helye és szerepe a közösségi közlekedésben
  4. A vasúti infrastruktúra üzemeltetési kihívásai

Az esemény házigazdája Dávid Ilona a HUNGRAIL elnöke. A konferencia felkért előadói között szerepel többek között Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, dr. Fónagy János miniszterelnöki biztos, dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, dr. Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár,  dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, CEO, Dunai Zoltán, a Stadler Bussnang AG országigazgatója, Dr. Katona László, az MMV Magyar Magánvasút Zrt. vezérigazgatója, valamint a környező országok több vasúttársaságának képviselői.

A konferencia programja és a jelentkezés napokon belül elérhető a www.hungrail.hu oldalon.

 

Legutóbbi hírek

KERESÉSHEZ KEZDJEN EL GÉPELNI, MAJD NYOMJON ENTERT